Vissza a nyitóoldalra

Kötélmászó és minitramp verseny

2017. november 28.

A Torna Szövetség szervezésében részt vehettünk egy meghívásos versenyen a XIII. kerületi Katona József Gimnáziumban, ahol a kötélmászó és minitramp tudásunkat mutathattuk meg.  Iskolánk öt csapattal indult, 1 lány kötélmászó, 1 fiú függeszkedő,  2 lány  és 1 fiú minitrampcsapattal.

A verseny a mászó- majd függeszkedő versennyel kezdődött. Itt mind a fiú, mind a lány csapatunk érmet szerzett: a lányok aranyat, a fiúk ezüstöt. A fiú csapatnál érdekesség, hogy holtverseny alakult ki, és csak a 3. "szétmászás" döntötte el a helyezést.
Ezután az egyéni mászás, függeszkedés következett: a lányoknál 1. Somló Anna, 2. Bócsa Alexandra, 3. Bizey-Nagy Gabriella, a fiúknál Somogyi Máté 2. hely.
A csapattagok: Somló Anna, Bócsa Alexandra, Miticzky Boglárka, Bizey-Nagy Gabriella, Gallay Gabriella, István Katica, György Emma, Daniele Lucia; Nagy Bertalan, Reményi Dávid, Pelyhe Gergő, Tóth Kristóf, Pató Péter, Somogyi Máté, Rózsehegyi Kristóf és Tóth Kristóf.

Ezután a minitramp verseny következett, ahol alsós, felsős és gimnazista korcsoportok indultak fiú és lány kategóriákban. Tőlünk felsős és gimnazista lány, és gimnazista fiú kategóriákban versenyeztek. A verseny menete: csapatrendben felállva, egymás után a csapat minden tagja leugorja az öt ugrását, ami függőleges felugrás, terpeszcsuka, tigrisbukfenc, szaltó és egy szabadon választott szaltó variáció. Erre kap a csapat egyben egy pontszámot. Ezt a kört végig ugorja az összes csapat, majd ez alapján kerülnek ki az érmesek korcsoportonként.
Eredményeink: gimnazista lányok 1. hely, felsős lányok 3. hely, gimnazista fiúk 1. hely.
Az egyéni ugrások ezek után következtek, ahol két szaltó variációt kellett bemutatni. Itt is jól szerepeltek tanulóink. A lányoknál Bizey-Nagy Gabriella 1., Gallay Gabriella 2., Bócsa Alexandra 3. hely, a fiúknál Tóth Kiri 2., Valkó Bence 3. hely.
A csapatagok: Gallay Gabi, István Katica, Bócsa Alexandra, Somló Anna, Bizey-Nagy Gabi, Szakály Anna; Miticzky Bogi, Holló Ágnes, Daniele Lucia, Pusztai Emese, Sipos Orsolya, Csikós Henrietta, György Emma.

Gratulálok mindenkinek! Köszönöm a részvételt!

Gyulainé Poczik Zsuzsa

Kötélmászó Budapesti Bajnokság 2017Vissza a(z) versenyek oldalraKerületi kötélmászó és függeszkedő verseny
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
péntek (február 4.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Jótékonysági koncert a díszteremben
17:00
hétfő (február 7.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. B osztály
SZMK értekezlet
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)