Vissza a nyitóoldalra

Körűi búcsú 2020.

2020. szeptember 1.

 

Nagykörű kicsi falu a Közép-Tiszavidéken, Szolnok felett 30 km-re a folyó mentén. Templom védőszentjének, Mária Magdolnának ünnepét, a Körűi búcsút július 22-én tartják. Ezt az évszázados hagyományt „írta át” a 12.b osztály, mikor idén augusztus közepére tette táborát, hogy tagjai búcsút vegyenek az EKG-ban töltött elmúlt 6 évtől, egymástól. Ez az 5 nap valóban a nosztalgia jegyében telt.

A pajta alatti nagy ebédlőasztalt körbeülve megelevenedtek az osztálytermi csínytevések, a pingpongasztal mellett a sportnapok, a tábortűz füstjében fel-felsejlettek tanáraink alakjai (és aranyköpései). A strandra gyalogolván a tűző napon óhatatlanul előjött a 9.-es Kéktúra a Vértesben, a Tisza-part a 8.-os sarudi osztálykirándulás képeit hozta fel.  A biciklizés a gáton megidézte a balatoni és az őrségi bringatúra embert próbáló pillanatait és örömeit. Ha buszt láttunk, rögtön előállt valaki egy történettel a csíksomlyói zarándoklatról, s amikor egyik nap kenuba szálltunk, hogy a közeli dobai strandon töltsük a délutánt, evezés közben nem csak a tiszai ártér, de a Szigetköz és a Bodrogköz fái tekintettek vissza ránk a partról.

Ezek a valóban közösségben megélt élmények kitörölhetetlenül beleégtek a szívünkbe, miattuk mondhatjuk azt, hogy EKG-sok voltunk, vagyunk és mindig is azok leszünk…

Hálás köszönet ezért az iskolának, Marika néninek, tanárainknak, diáktársainknak és a Jóistennek.

 

Nagy Bence o.f és a Tarsusi Szent Pál osztály

 

Navigare necesse est! – Kenutábor 2020!Vissza a(z) kirándulások oldalraKenutánbor 2020
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)