Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Kirándulások

Szakmai kirándulás a Repülőtéren

2022. március 7.

November harmincadikán a 10.e osztály Kiri Andrea és Kovács Erika tanárnők kíséretével részt vehetett a Liszt Ferenc Repülőtéren egy ismeretterjesztő túrán. Kilenc órára értünk a reptérre és rögtön szemtanúi lehettünk a túravezetőnk narrálásával annak, hogy hogyan is néz ki egy reptér, milyen biztonsági eljárások vannak, mi hogyan működik és még sok más hasonlóan érdekes információval lettünk már a túra első negyed órájában gazdagabbak.

Paks – Egy modern energiatermelő erőmű

2021. december 13.

Magyarország energiatermelésében fontos szerepet játszik a paksi Atomerőmű. Az ott lejátszódó folyamatok eredményeként működtethetjük a számítógépünket, a televíziónkat, a konyhai robotgépünket vagy a fúró-, csiszológépünket. Nem csoda hát, ha sok ember kíváncsi az erőműben folyó munkafolyamatra. 

Lengyelországi osztálykirándulás 11. A

2021. november 26.

avagy Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki

Merre járt a Szent II. János Pál pápa osztály? Hol ministrált Szent II. János Pál pápa? Mi volt a kedvenc sütemény? Mit jelent az alábbi mondat-„Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki”? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a kedves olvasó, ha továbbolvassa cikket, mely a 11. a (Szent II. János Pál pápa osztály) lengyelországi élményeiről szól.

Állatkerti kirándulás 2021.

2022. március 7.

A jelenlegi helyzet ellenére az idei tanévben is eljutottunk az Állatkertbe. Már nagyon várjuk, hogy a Pannon Parkba is bejuthassunk. S hogy mi történt ezen a napon? Ki nyerte a vetélkedést? A cikket tovább olvasva erre is fény derül.

 

Ásvány- és Kőzettár kiállítás

2022. március 7.

Október 19-én, a többi kilencedikes osztállyal közösen, ellátogattunk az Eötvös Lóránd Tudományegyetemre, ahol megtekinthettük az Ásvány- és Kőzettárat, illetve a Biológiai és Őslénytani kiállítást.

csütörtök (május 26.)
Testnevelés gyakorlati vizsga
hétfő (május 30.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 10. B osztály
június 2-június 3.
Osztálykirándulás
június 2-június 3.
Osztálykirándulások
június 3-június 8.
Erdélyi zarándoklat: 7. A, 8. A, 9. A és a 11. E
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)