Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Kirándulások

Erdélyben jártunk, medvét nem láttunk

2022. július 9.

2022.június 3.-án az alkalmat kihasználva, hogy már elmúlt a járvány helyzet, a Határtalanul program keretében elindultunk Erdélybe. A négy osztályt: 7.a, 8.a, 9.a, 11.e osztályfőnökeinken kívül, akik, Andréka Áron, Domschitzné Darvas Júlia, Koncz Ágnes és Kálmán Györgyi, Albert-Tóth Endre és Pácz Tamás is elkísérte, mint szervező tanárok. Rajtuk kívül velünk volt több kísérő tanár is és orvosi segítségként Dr. Pácz Ferenc gyermekorvos.

Zarándoklat Erdélybe 2022

2022. június 27.

Az EKG-s diákokkal nemrég, május 18. és 23. között (szerdától hétfőig) együtt erdélyi zarándoklaton vettem részt. A kísérőtanárok Körmendy Károly, Horváth Zoltán és Jávor Balázs tanár urak, a két vezetőtanár pedig Pácz Tamás és Albert Tóth Endre voltak. A csapat három busszal utazott és rengeteg helyet bejárt.

Határtalanul. A 11.D felvidéki osztálykirándulása

2022. június 21.

Végre öt nap a Határtalanul program keretében, hiszen a járvány miatt kilencedikben és tizedikben elmaradt az osztálykirándulás… Most pótoltuk! „Irodalmi és történelmi hősök Hont, Nógrád és Gömör vármegyékben, valamint a Szepességben.” Szállás Várhosszúréten, közben Szklabonya, Kékkő vára, Alsósztregova, füleki vár, Rimajános és Rimaszombat, maginvári kilátó, Kassa, Krasznahorkaváralja, Rozsnyó, Jólész, Késmárk, Lőcse, szepesi vár, Zólyom, Selmecbánya.

Intermezzo – egy felvidéki kirándulás margójára

2022. május 24.

A 10. a osztálykirándulása idén a Határtalanul program jóvoltából egy öt napos, az egész Felvidéken végighaladó utazás volt. A kirándulásról a résztvevők tollából több beszámoló is született, ezek közül a Rejtő Jenő stílusát megidéző írásművel ismerkedhet meg a kedves olvasó.

Szakmai kirándulás a Repülőtéren

2022. március 7.

November harmincadikán a 10.e osztály Kiri Andrea és Kovács Erika tanárnők kíséretével részt vehetett a Liszt Ferenc Repülőtéren egy ismeretterjesztő túrán. Kilenc órára értünk a reptérre és rögtön szemtanúi lehettünk a túravezetőnk narrálásával annak, hogy hogyan is néz ki egy reptér, milyen biztonsági eljárások vannak, mi hogyan működik és még sok más hasonlóan érdekes információval lettünk már a túra első negyed órájában gazdagabbak.

Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)