Vissza a nyitóoldalra

Kincskeresés Visegrádon

2017. október 4.

Otthon unatkozni a nyáron, vagy a legnagyobb hőségben napi hat órát túrni a földet egy kincs reményében, ami a Magyar Állam tulajdona? Természetesen az utóbbit választják a vérbeli kalandorok. Talán egy kicsit segített a döntésükben az ingyen kaja is, vagy a jó társaság, hiszen tucatnyi 10. A-s diák vett részt ezen a nyári táboron.

Az érkezés napján csapatépítő programokkal múlattuk az időt. Megtekintettük a Mátyás király uralkodása alatt második virágkorát élő palotát, melynek szomszédságában, a ferences szerzetesek rendházának romkertjében volt a szállásunk.

A következő kihívást a visegrádi fellegvárba való feljutás jelentette. A rövidebb és természetesen meredekebb utat választva ismét megállapítottuk, hogy nem szeretnénk a várostromlók izgalmas életét élni. Az Anjou királyok idejében jelentős várról gyönyörű a kilátás az egész Dunakanyarra. Innen már csak pár lépés a nyári bobpálya, remek szórakozásunk következő színhelye.

A laza első nap után kemény munka következett. A korábbi feltárások és földradarozás alapján indultak az idei ásatások. A Salamon-tornyon is túl terül el a Sibrik-domb, ahol már római kori település nyomait is találtak. A régészeti munka igazi kincskeresés. Izgalmas, de fárasztó feladat. A napi munka után már csak pihenésre vágytak a munkások. Meg egy kis tábortűzre, flambírozott pillecukorkával.

A hét utolsó munkanapját a múzeumban egy izgalmas bemutató zárta. Ekkor az összes addig talált kincset szakérő kezek rendezték, bemutatták.

A sok élményhez a Gimnázium 1687 Alapítvány anyagi segítsége is hozzájárult. Ezutón is köszönjük nagylelkű támogatását. A tábor során készült képeket láthatjátok a galériában.

Domschitz Zoltán

Vándortábor a Mátrában 2017.Vissza a(z) kirándulások oldalraKenutúra a Mosoni-Dunán 2017
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
vasárnap (november 28.)
Advent 1. vasárnapja
csütörtök (december 2.)
Szülői lelkinap - 1. adventi gyertyagyújtás
péntek (december 3.)
Történelem évfolyamvizsga, írásbeli 11. évf.
hétfő (december 6.)
Történelem évfolyamvizsga, szóbeli 11. évf.
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)