Vissza a nyitóoldalra

KIDS Országos Függeszkedő és Mászó Bajnokság

2015. december 1.

A versenyt az EKG-ban rendezték a Budapesti Torna Szövetség munkatársai, a KIDS alelnöke, Magó Kinga, illetve a KIDS főtitkára, Szlatényi György. A több mint 140 indulóból az EKG csapata volt a legeredményesebb!

            Szakály Ernő, a Magyar Torna Szövetség Főtitkára nyitotta meg a versenyt, melyen a fiúknak függeszkedni, a lányoknak pedig mászni kellett a kötél tetejéig. A csapatok egymás mellett küzdöttek, és a bírák azt figyelték, milyen sorrendben érnek a csapatok a kötél tetejére. A fiúknál is és a lányoknál is 8 főből állt egy csapat, és összesen 8 fiú és 7 lány csapat vett részt a bajnokságon. A csapatversenyek esetében elődöntő, majd az 5-8. helyért küzdők fordulója, végül a döntő zajlott le, ezek után kezdődtek az egyéni versenyek, ahol minden csapat legjobb három versenyzője mászhatott. A lányoknál mind az egyéni, mind a csapatversenyben az EKG diadalmaskodott. A fiúk csapatversenyében a Constantínum után a második helyen végzett az EKG, egyéniben pedig bronzérmet sikerült szereznünk.

A versenyről Pesty Dóra 10. D osztályos tanuló vágott össze egy pár képkockát:

 

 

            Lányoknál az egyéni és a kötél királynője címet Gyulai-Sárdi Diána nyerte, a fiúknál egyéniben bronzérmet illetve a kötél királya címet Lauer Balázs szerezte meg, mögötte Szemere Botond második lett holtversenyben.

A győztes lány csapat tagjai voltak: Gallay Gabriella, Garamszegi Anna, Győrbíró Réka, Gyulai-Sárdi Diána, István Katalin, Németh Piroska, Oroszi Erzsébet, Pesti Dóra, Somló Anna, Tállay Viktória.

Ezüstérmes fiúcsapat tagjai: Lauer Balázs, László Eduard, Balázs Dénes, Füleki Arnold, Horváth Gergely, Farkas Levente, Szemere Botond, Turjányi Kolos, Tóth Kristóf, Mészáros András.

Gratulálunk

Gyulainé Poczik Zsuzsa és Mester Bálint, testnevelők

 

Jubileumi latinverseny 2015Vissza a(z) versenyek oldalraKIDS Atlétika 2015
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
péntek (február 4.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Jótékonysági koncert a díszteremben
17:00
hétfő (február 7.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. B osztály
SZMK értekezlet
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)