Vissza a nyitóoldalra
Tanulmányok >>Tantárgyak >>

Hittan

Elkezdődött az Advent!

2020. december 3.

Ismét elkezdődött az Ádvent, ismét a várakozás és a vágyakozás imáit mondja, és énekli az Egyház. Ilyenkor az evangéliumokban is félelmetes hangon szólal meg Jézus, Jézus jövendöléseiről hallunk a világ végéről.

II. JÁNOS PÁL PÁPA 100 ÉVES LENNE

2020. május 19.

Most, 2020. máj. 18-án ünnepeljük a 100. születésnapját Szent II. János Pál pápának, akinek emléktábláját a 600-as aulában minden nap láthatjátok (majd).

Isten felé nincs kijárási tilalom

2020. április 7.

Fogadjátok szeretettel Kertész Annamária üzenetét, melyet az elmaradt áprilisi taizéi imaóra helyett küldött nektek. Anna a taizéi énekek csodálatos világát honosította meg Magyarországon és jelen volt a novemberi taizéi imaórán a díszteremben. Az üzenet végén, megtaláljátok azt az eddig elkészült 3 videós taizéi imaórát, melyek most a nagyhéten segíthetnek minket abban, hogy elcsendesedjünk és felkészüljünk a húsvéti ünnepekre. A közös ima összeköt minket az Úrral és egymással is.

Rendkívüli Urbi et Orbi áldás ÉLŐBEN

2020. március 26.

"Szeretném megismételni meghívásomat arra is, hogy a médián keresztül lélekben kapcsolódjatok be abba az imába, amelyet pénteken 18 órakor vezetek majd a Szent Péter-bazilika előtt. Isten igéjének meghallgatása és a szentségimádás után Urbi et Orbi áldást adok, melyhez teljes búcsú kapcsolódik." 

Ferenc pápa

Keresztút

2020. március 6.

A szülői lelkinapon közösen, szemlélve-elmélkedve imádkoztuk Krisztusunk keresztútját.  Azok kérésére, akiknek Domi atya gondolatai nyomán új megvilágításba kerültek saját családjuk hétköznapi keresztjei és küzdelmei, és azok hasznára, akik nem tudtak most részt venni ezen a rekollekción, megosztjuk az elmélkedéseket. Váljon nagyböjti készületünk elmélyítésére, és készítsen Húsvétunk nagyszerűbb megünneplésére.

péntek (december 2.)
Madáretetők leadási határideje
Történelem évfolyamvizsga - írásbeli - 11. évf.
hétfő (december 5.)
történelem évfolyamvizsga - szóbeli - 11. évf.
szerda (december 7.)
LELKI NAP
péntek (december 9.)
Bécsi kirándulás
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)