Vissza a nyitóoldalra

Hatalmas sikert hozott a 7. Hadik Bál!

2017. november 21.

Este hat órára már minden készen állt a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban, hogy méltóképpen láthassuk vendégül a 7. Hadik András Hagyományőrző és Jótékonysági Bálra érkező vendégeinket. A huszárok és az elegáns palotásruhába öltözött diákok impozáns sorfalat alkottak a kapunál, a Madarak zenekar berendezkedett a színpadon, Szűcs Julcsi és csapata előkészítette az ízletes, magyaros vacsorát, a söröshordók csapolásra készen álltak, a borozóban, a kávéházban és a teaházban is finom italok és harapnivalók várták a várták az érkezőket.

Aztán megindult a vendégek áradata: szebbnél szebb huszáregyenruhában, díszes bocskaiban vagy éppen elegáns estélyiben érkeztek a Hadik bál résztvevői, akiket a palotásozók kísértek fel a ruhatárhoz, majd az üdvözlőitalhoz. Este hét órakor Kafer György tárogatójának hangjaira bevonultak a huszárbandériumok képviselői a Díszterembe, és elkezdődött a mulatság. A kárpátaljai II. Rákóczi Ferenc Gimnázium ifjú néptáncosainak produkciója, Nagy Bertalan legényese, Molnos Márk harmonikamuzsikája és Pozsonyi Anna szavalata után Makray Katalin köztársasági elnökné asszony átadta a Hadik-díjat - egy csodaszép huszárszablyát - a gimnáziumot évek óta segítő és támogató Békeffy Magdolnának, majd Tarlós István főpolgármester úr kedves és támogató gondolatait követően a palotással kezdetét vette a bál.

A résztvevők számos program közül választhattak: a Díszteremben a Madarak zenéjére rengetegen ropták a táncot, a borozóban a Laposa Borbirtok, Vesztergombi Antal, a Nyakas Pincészet és számos további borászat kiváló magyar termékeit fogyaszthatták az érdeklődők, a kávéház és teaház finom süteményekkel, forró italokkal és meghitt hangulattal csalogatta a vendégeket. A Söjtöry Bori és Gilyén Mátyás által vezetett táncház után - amelyhez az Áldomás együttes szolgáltatta a talpalávalót - Kupovits Barbara Kyra és hastánc csoportja idézte meg a varázslatos kelet hangulatát.

A „nyugalmasabb” kikapcsolódásra vágyók meghallgathatták Popovics Béla helytörténész érdekfeszítő előadását, gyönyörködhettek Nagy Ottó festőművész kiállításában, illetve szakértő magyarázat mellett kóstolhatták meg Barcza Bálint somlói borait.

Éjfélkor mindenki izgatottan leste a kezében lévő szelvények sorszámát, hiszen elkezdődött a tombolahúzás. A több száz ajándék - köztük a visegrádi Hotel Silvanus szálloda wellness hétvégéje, a négyszemélyes horvátországi pünkösdi vendégség, a Szamos hatalmas ajándékkosara, Kő Pál kisplasztikája, a Barcza Bálint által felajánlott somlói borkóstoló, a Börze étterem és a Hadik kávéház vacsorameghívása, az Optistyle értékes utalványai, a Majorka és a Kemenes cukrászda tortakölteménye vagy éppen a Demokrata, a Püski és a Szent István Társulat által felajánlott értékes könyvek - kisorsolása nagy izgalmakat hozott. A tombola után éjjel 2 óráig tartott a tánc és a mulatság, hogy aztán az Il SIlentio dallamára véget érjen a 7.b Hadik bál.

Minden kedves támogatónknak köszönjük ezúton is a segítséget és a nagylelkű felajánlásokat, vendégeinknek pedig azt, hogy megtisztelték jelenlétükkel rendezvényünket! Találkozunk a 8. Hadik Bálon, 2018. november 17-én!

Palotás a Hadik bálról - VideóVissza a(z) programok oldalraA 7. Hadik András Bál programja
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)