Vissza a nyitóoldalra

Gólyabál-gólyaavatás beszámoló

2016. október 22.

Reggel kalózruhában kellett jönnünk és az iskolaudvaron találkozni a többi gólya osztállyal. Elmondták, hogy a nap folyamán a fiúknak rúzsnyomokat kell gyűjteniük a nagyobb lányoktól, a lányoknak pedig szelfiket és tárgyakat kellett gyűjteniük a tanároktól, a nap folyamán meg kellett találnunk néhány tárgyat az iskolában, amire ráírták az osztályunkat. A felvilágosítást követően, kacsatánccal melegítettünk be.

 Az óránkat rendesen megtartották, csak az utolsó kettő óra maradt el.

 Az óráink után az aulában gyülekeztünk, hogy megismerjük vezetőinket és előadjuk jól begyakorolt táncainkat. Nagy izgalommal vártuk, hogy sorra kerüljünk. A szívünk a versengéstől vagy az izgalomtól, már a fejünk fölött dobogott. Mikor sorra kerültünk legjobb tudásunk szerint adtuk elő, amiért szerintem jól megérdemelt tapsot zsebelhettünk be.

Ezt követően ismertették az akadályverseny részleteit.

 Az első feladatunk, hogy két lánynak a lehető leggyorsabban puszit tudjunk adni, ezt követően egy kijelölt négyzetbe bele tudjunk állni mind a 28-an. Ezt gyorsan és egyszerűen  teljesítettük. A következő feladathoz egy igazi, jól kialakult osztályközösség kellett. Számunkra ez nem okozott gondot. Egy kérdőívet kellett kitöltenünk az iskolával kapcsolatosan. Miután ezt a feladatot is sikeresen megoldottuk, az iskola udvarra vonultunk ki, ahol bolya sorok között kellett talicskával körbe menni úgy, hogy egy gyerek a talicskában ülve egy teli pohár vizet tart a kezében. Ez mind időre ment. A következő állomásunk a nagy tornateremben volt, ahol a derekunkon lógó, madzagon lógó tollat kellett bele engedni a fenekünk alatt levő üvegbe (mintha vécéznénk), amire két percünk volt. Ugyanitt kéz nélkül kellett poharakból vizet innunk. Szinte mindenki vizes lett, még a csodálatos ofőnk is, aki bátran velünk volt minden próbában. Az utolsó feladatunk az volt, hogy egy megadott idő alatt hány darab activiti feladatot tudunk kitalálni.

Feladataink el végeztével felszabadultan táncoltunk az eredményhirdetésig. De előtte meg kellett ígérnünk a gólya fogadalmat. 

   És eljött az egész nap fénypontja:      AZ EREDMÉNYHIRDETÉS

Egyre jobban feszengtünk az elért helyezés miatt. Nagy meglepetésünkre, és számításaink beigazolódására, és vezetőink örömére MEGNYERTÜK  a főnyereményt és természetesen az első helyet is.

A nap megkoronázása képen, aki akart maradhatott 7-ig bulizni a suliban.

Összesítve mindenki nagyon jól érezte magát, megszáradt mindenki ruhája. Köszönjük az összes tanárnak és diáknak, akik megszervezték ezt az élmény dús napot.

Él magyar, áll Buda még!Vissza a(z) programok oldalra6. Hadik András Hagyományőrző Jótékonysági Bál
szombat (január 22.)
Központi felvételi vizsga
10:00
hétfő (január 24.)
Tanítás nélküli munkanap
Szülői értekezlet a 12. évfolyamnak
17:30
kedd (január 25.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 10. E osztály
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)