Vissza a nyitóoldalra

Frankofón verseny

2014. október 13.

Szeretettel hívunk és várunk benneteket a Frankofón Versenyre, melynek témája Franciaország és olyan országok, ahol a francia nyelv jelen van a mindennapokban. Három vagy négyfős csoportok jelentkezését várjuk a negyedik osztálytól a nyolcadik osztályig bezárólag. A verseny nyelve alapvetően a magyar, de elsősorban olyan diákok jelentkezzenek, akik a francia nyelvet tanulják vagy fogják tanulni.


Az első forduló egy 20 kérdésből álló feladatsor lesz, melyre a választ e-mailen keresztül várjuk legkésőbb október elsejéig. A feladatsort itt tudjátok elérni.

A második fordulóra mindegyik csoportnak kisorsolunk egy országot, melyről egy prezentációt (PPT) kell készíteni, a megadott szempontok alapján. A prezentáció leadásának határideje október 22-e. A jól sikerült munkákat levetítjük a harmadik fordulón, illetve minden csapatnak a saját prezentációjához fűződő kérdésekre is válaszolnia kell majd az utolsó fordulón. 

A második forduló tudnivalói

A harmadik fordulónak ismét a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium fog helyet adni november 7-én du. 15 órától 17 óráig. Itt öt állomáson mérhetik össze a csapatok erejüket, majd egy közös evés-iváson francia ételeket fogunk nektek bemutatni. Az együttlétünket az eredményhirdetés és a nyeremények kiosztása zárja. Ismét lesznek értékes nyeremények: cukrászutalványok, könyvutalványok illetve mozijegyek, de minden részvevő kap majd ajándékot is. Nevezési díj: 200 forint/fő. 

Amennyiben bármi kérdés merülne fel, bátran forduljatok hozzám:  
Hermány Irén; frankofon@egyetemi.hu

 

EKG Labdarúgó Bajnokság 2014 őszVissza a(z) versenyek oldalra2014 Országos Függeszkedő Mászó Bajnokság
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
vasárnap (november 28.)
Advent 1. vasárnapja
csütörtök (december 2.)
Szülői lelkinap - 1. adventi gyertyagyújtás
péntek (december 3.)
Történelem évfolyamvizsga, írásbeli 11. évf.
hétfő (december 6.)
Történelem évfolyamvizsga, szóbeli 11. évf.
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)