Vissza a nyitóoldalra

Fantasztikus hangulat a Hadik-bálon

2015. december 1.

Idén is nagy sikert hozott a Hadik András Hagyományőrző Jótékonysági Bál. A rendezvény – amelyen mintegy 400 vendég vett részt – egyik csúcspontjaként Bencsik András újságírónak, a Demokrata főszerkesztőjének adta át a Hadik díjat Makray Katalin.

A bánatos, esős, barátságtalan időjárás dacára szép számban érkeztek a bálozók november 21-én este az Egyetemi Katolikus Gimnáziumba, hogy részesei lehessenek az ötödik, jubileumi Hadik-bálnak. Az üdvözlőital elfogyasztását követően a vendégek Käfer György tárogatómuzsikájának hangjai mellett csodálhatták meg a hagyományőrző huszárok ünnepélyes bevonulását a Díszterembe, ahol Endrédi Józsefné igazgató asszony köszöntötte a megjelenteket. Testvériskolánk, a munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola növendékeinek szívet melengető énekes-táncos produkciója után vérpezsdítő néptánc következett a kalotaszegi táncosok jóvoltából. A Hadik-díjat – egy pompás  huszárszablyát – idén az iskolát évek óta támogató Bencsik András vehette át Makray Katalin volt köztársasági elnöknétől. Mikola István államtitkár úr baráti hangvételű gondolatai és megnyitója után a gimnázium tanulói adták elő az immáron hagyományos nyitótáncot, a palotást.

A bálozók ezúttal is Szűcs Julianna és a Pencz Kft. által felkínált ízletes, magyaros vacsorát fogyaszthatták el, szomjúságukat pedig a bőkezű támogatóink által biztosított sokféle finom borral, valamint Rizmajer József fenséges kézműves sörével csillapíthatták. Aki meghitt beszélgetésekre vágyott, felkereshette a finom házi süteményeket kínáló kávéházat vagy megihatott egy csésze forró teát a teaházban, a parkett ördögei pedig megmutathatták tudásukat a táncházban, amelyhez a Mérnök együttes szolgáltatta a talpalávalót. Ahogy az elmúlt években, idén is nagy sikert aratott a Madarak házibuli zenekar, akiknek pezsgő dallamai mellett hamar megtelt a tánctér. A nyugalmasabb feltöltődésre vágyók meghallgathatták Szarka György és Popovics Béla vetítéssel színesített honismereti előadását, vagy értő tolmácsolás mellett kóstolhatták meg Barcza Bálint borász somlói borait.

Takács Zsuzsa divattervező hagyományos magyar motívumokat modern megjelenéssel ötvöző ruhakölteményeit iskolánk tanárai és növendékei mutatták be a divatbemutatón. Éjfélkor hatalmas tömeg gyűlt össze a Díszteremben a tombola ajándékok sorsolásakor, ami érthető is, hiszen közel 100 nyeremény talált gazdára, a Szamos hatalmas ajándékkosarától a Hadik Kávéház vagy az M10 étterem vacsorameghívásain, a Demokrata, a Püski Könyvesház és Rákay Philip könyvfelajánlásain keresztül egészen a Major cukrászda Hadik tortájáig vagy a Segítő Mária Gyógyszertár ajándékcsomagjáig.

A bálozók hajnali kettőig ropták a táncot, amely csak a Silentio dallamaira ért véget. Ezúton is köszönjük minden kedves résztvevőnek és a szervezésben közreműködő valamennyi támogatónak, tanárnak, öregdiáknak, barátainknak, hogy lehetővé tették ennek a felejthetetlen estének a megvalósulását. Találkozunk jövőre, a 6. Hadik bálon!

Kisfaludy László, főszervező

KULTÚRKERÉK – művészeti kerekasztal-beszélgetésVissza a(z) programok oldalraGólyanap 2015
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
vasárnap (november 28.)
Advent 1. vasárnapja
csütörtök (december 2.)
Szülői lelkinap - 1. adventi gyertyagyújtás
péntek (december 3.)
Történelem évfolyamvizsga, írásbeli 11. évf.
hétfő (december 6.)
Történelem évfolyamvizsga, szóbeli 11. évf.
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)