Vissza a nyitóoldalra

Fantasztikus évkezdet sakkozóinktól!

2016. május 11.

Sakkcsapatunk idén eddig mindkét versenyén bajnok lett!

   Január végén egy – számunkra - új versenyen mérettették meg magukat sakkozóink. Aszódon rendezték a IV. Téli Kupa elnevezésű országos sakkversenyt, mely egyrészt egyéni versenyből állt, másrészt a meghívott egyházi iskolák sakkcsapatai döntötték el egymás közt, ki is nyeri a bajnoki címet.

   Már az egyéni verseny is jól indult számunkra: Grimm Balázs megnyerte az V. korcsoportosok versenyét. A csapatversenyen pedig játékosaink egy pillanatnyi kétséget sem hagytak afelől, ki a legjobb: közel 100 %-os teljesítménnyel végeztek az első helyen, megelőzve az eplényi, a bonyhádi és a vendéglátó aszódi riválisaikat. Pedig a versenykiírásnak megfelelően minden csapat erősíthetett egy-egy volt tanulójával vagy tanárával. A győztes csapatunk névsora: Grimm Dániel (mint öregdiák), Farkas Richárd, Grimm György és Bakos Viktor. Győzelmünk jutalmául – többek közt - egy grandiózus vándorkupát is őrizhetünk egy éven át.

   Közben február folyamán megrendezték a budapesti egyéni Diákolimpia döntőket: a VI. korcsoportban Farkas Ricsi és Grimm Gyuri is játék nélkül jutottak az országos döntőbe, a IV. korcsoportban ugyanezért Bakos Viktornak keményen megkellett küzdenie.

   A hónap végén került sor a csapatdöntőkre. Farkas Richárd, Grimm György, Bakos Viktor és Grimm Balázs összeállítású csapatunk – ahogy az elmúlt években már megszokhattuk – idén is az esélyesek közé tartozott, várható volt, hogy a pillanatnyi forma fog dönteni. Ezúttal a mieinknek jött ki legjobban a lépés – és egy kis szerencsénk is volt. A 13 résztvevő csapat közül a 7 fordulós versenyen az 5 győzelem és 1 döntetlen mellett csak egy minimális különbségű vereségünk volt, így nagy csatában 23,5 pontot gyűjtve aranyérmet szereztünk az örök rivális Fazekas Mihály Gimnázium előtt.

   Négy év után sikerült újra sakkban Budapest legjobb középiskolájának lenni! Az utolsó öt év páratlan eredmény listája tehát: 2 arany, 2 ezüst és 1 bronzérem.

   Az országos egyéni- és csapat diákolimpiai döntőket márciusban és áprilisban – a már megszokott helyszíneken - Miskolcon, illetve Szombathelyen rendezik. Reméljük, sikerül ezeken is helytállni a fiúknak!

Kerületi függeszkedő és kötélmászó versenyVissza a(z) versenyek oldalraApCsel- Mission: Possible
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
péntek (február 4.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Jótékonysági koncert a díszteremben
17:00
hétfő (február 7.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. B osztály
SZMK értekezlet
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)