Vissza a nyitóoldalra

Él magyar, áll Buda még!

2016. november 26.

Közel félezer vendég részvételével, hatalmas sikerrel és frenetikus hangulatban ért véget a 6. Hadik András Hagyományőrző Jótékonysági Bál.

Az Erzsébet napján, november 19-én este megrendezett eseményen több száz, elegánsan felöltözött hölgy és úr ropta a táncot a Madarak zenéjére, ízlelgette a Pencz kft. töltött káposztáját, a sült ökörhúst és a finomabbnál finomabb borokat, vagy éppen hallgatta csodálattal Megyesi-Schwartz Dóra és Bátki-Fazekas Zoltán operaénekesek produkcióját. Szokás szerint a Mikecz Kálmán huszárbandérium színpompás felvonulása és tárogatószó jelezte a bál kezdetét, amelyen az első évtől kezdve hűséges pártfogónk, Makray Katalin köztársasági elnökné asszony átadta a Hadik-díjat – egy míves huszárszablyát – a gimnázium bőkezű támogatójának, Dévai Endre úrnak, az Innomed Medical Zrt. elnökének. A műsorban felléptek kárpátaljai testvériskolánk, a munkácsi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium tanulói és kalotaszegi néptáncosok, míg az elmaradhatatlan palotást – immár hagyományosan – végzős tanulóink adták elő.

Fővédnökünk, Dr. Nagy Gábor Tamás polgármester úr könnyed, ám tanulságos megnyitó gondolatait követően a nagyszámú vendégsereg a tánc és a vacsora mellett meghallgathatta Szarka György és Popovics Béla lebilincselő előadását hazánkról, a Kárpát-medencéről és annak emlékeiről, illetve gyönyörködhetett Takács Zsuzsánna iparművész modern és magyaros ruhakölteményeiben, amelyeket az iskola tanárai és diákjai mutattak be. A borozó mellett Barcza Bálint somlói borász csodálatos nedűi, jóféle Rizmajer házi sör, megannyi féle finom sütemény, a Kemenes cukrászda tortái és meghitt teaház is várta az érdeklődőket.

Éjfélkor került sor a tombolahúzásra, amelyen több mint száz nyeremény talált gazdára, köztük a Szamos hatalmas ajándékkosara, a Magyar Demokrata, a Szent István Társulat, Semjén Zsolt, illetve Rákay Philip jóvoltából felajánlott értékes könyvek, a Hadik kávéház vacsorameghívása, a Nemzeti Színház előadására szóló belépők, a Béres egészségcsomagja, a Don Bosco cukrászda kézzel készített bonbonjai, a vitézi rend tagjainak értékes felajánlásai és még sok-sok további értékes ajándék. Éjjel kettő órakor az Il Silentio trombitán megelevenedő dallamai jelezték a bál végét.

A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium ezúton is köszöni valamennyi kedves támogatójának, vendégének, munkatársának és tanulójának, hogy részvételével, közreműködésével lehetővé tette ennek a csodálatos estének a megvalósulását. Reméljük, 2017-ben ismét együtt mulathatunk!

  

Nyílt nap - tramp bemutatóVissza a(z) programok oldalraGólyabál-gólyaavatás beszámoló
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
vasárnap (november 28.)
Advent 1. vasárnapja
csütörtök (december 2.)
Szülői lelkinap - 1. adventi gyertyagyújtás
péntek (december 3.)
Történelem évfolyamvizsga, írásbeli 11. évf.
hétfő (december 6.)
Történelem évfolyamvizsga, szóbeli 11. évf.
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)