Vissza a nyitóoldalra

EKG-s siker a Regnum Filmszemlén

2021. november 29.

 

Az idei Regnum Filmszemlén Ezüst Liliom díjat kapott Horváth László, 10.D-s tanuló rendezte 1956-os film. A díjat Dombrovszky Linda rendező adta át.

Horváth Laci és több stábtag vett részt a péntek esti gálán:

„Elég érdekesen indult a filmszemle, mivel testvéremmel együtt nem tudtunk bemenni a rendezvényre, mivel nincs oltási igazolványunk. Így egy padon a bejárat előtt kellett néznünk laptopon az élő adást.

Hosszú, de annál izgalmasabb volt végignézni a többi filmet és a zsűri rövid kritikáját. A végén 3+1 helyezést osztottak ki. A közönség szavazatnál hihetetlen, de pont 56 szavazat érkezett a mi filmünkre 1 perc alatt!  A zsűri értékelése által második helyezést értük el, ami a legjobb rendezésért járt és hozzátették, hogy mi a filmünknek volt a legjobb dramaturgiája is. Nagyon izgalmas és jó élmény volt a gála!”

 

Lakatos András a film egyik főszereplője a következőket mondta:

„Felfogtam-e? Nem! Egyszerűen, amikor kimondták a nevünket nem hittem el, és még máig nem hiszem, de szerintem ezzel mindannyian így vagyunk, akik ott voltunk a filmszemlén. Sokunknak az első filmgálája is volt egyben. A filmgála is fantasztikus volt, már csak azért is, mert jó élmény volt kiöltözve (öltöny, nyakkendő) részt venni ezen az eseményen.”

 

Gratulálunk a készítőknek és a stábnak!

 

Itt látható a díjnyertes film!

 

 

 

BEKG digitális rajz- és animációpályázat 2022Vissza a(z) versenyek oldalraIskolák közti szavalóverseny
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)