Vissza a nyitóoldalra

EKG-pályaorientációs Nap

2017. február 4.

 

Az Egyetemi Katolikus Gimnázium történetében ez volt az első pályaorientációs nap, de sikerének köszönhetően az elkövetkező években várhatóan még megnyílik a leendő tanulók között ez a nagyszerű lehetőség.

Összesen 14 szakmaterület közül lehetett választani. Úgy lettek összeválogatva a szakmák, hogy mindenki számára biztos volt, ami felkeltette érdeklődését. Az előadók olyan embere voltak, akik ebben élik mindennapjaikat és ebben dolgoznak. Ezzel olyanná téve az előadást, hogy a hallgató biztos minden fontosabb tudnivalót megtudjon az adott szakmáról, vagyis belásson a „kulisszák mögé”. A diákok megtalálhatták azt a szakmát, amiben dolgozni szeretnének, de az is előfordulhatott, hogy egy szakma érdekelte eddig, de előadás után száznyolcvan fokos fordulatot véve meggondolta magát, hiszen eddig nem tudott sok mindent róla.

Én személy szerint a Jog, a Pénzügy és a Média előadásokra jelentkeztem. Legelsőnek a Jogtudomány előadásával kezdődött a nap melyre egészen érdeklődve ültem be. Nem tudtam mire számítsak. Ezelőtt nem volt ilyenben részem. Az előadó egy bíró nő és egy ügyvéd férfi volt. Teljeskörű betekintést kaptam a szakmába, mely meglehetősen nehéznek látszik.

A második előadást egy újságíró úr tartotta izgalmas és mozgalmas életéről, mellyen elárulta, hogy ez a szakma teljesen megfelelő annak, aki a médiában szeretne dolgozni. Nagyon élveztem és szerintem nagyon hasznos volt. Én média tagozatos vagyok, viszont olyan információkat is magamba szívhattam, amiket a tanórákon nem tudtam.

A következő előadás a pénzügy volt, ismertebb nevén közgáz, ahol egy könyvelővel és egy logisztikai maneggerel beszélgethettünk. Ez is nagyon érdekes volt. Rengeteg új információval zártam a napot és nagyon boldogan jöttem ki az iskolából.

Köszönöm mindazoknak a tanároknak és segítőknek, akik megteremtették ezt a lehetőséget!

Petróczy Mátyás (10.D)

Cipősdoboz-angyalokVissza a(z) programok oldalraJótékonysági komolyzenei és irodalmi est
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
péntek (február 4.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Jótékonysági koncert a díszteremben
17:00
hétfő (február 7.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. B osztály
SZMK értekezlet
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)