Vissza a nyitóoldalra

EKG Nagytábor – 2021

2021. augusztus 27.

 

Az idei kerettéma a 15-17. századi magyarországi török kor volt, különös tekintettel Magyarország stratégiai helyzetére a Nyugat és a kereszténység utolsó védőbástyájaként. A csapatbeosztás is ennek jegyében zajlott, így alakult meg a 8 csapat, akiket idén is a lelkes ifik vezettek. A hét során a csapatok egymással vetélkedtek. Azt, hogy ki nyeri a csapatversenyt, sok tényező befolyásolta: milyen a csapatinduló és a csapatzászló; hogyan teljesítették az akadályversenyt; milyen sportversenyeket nyertek meg; hogyan szurkoltak a csapattagok?… és így tovább. A táborhely remek lehetőségeket kínált a sportok terén, így a csapatok összemérhették magukat röplabdában, frizbifociban és métában is – külön számként persze fociban is. Keszey tanár úr, Andréka tanár úr, Devich tanár úr és Dia tanárnő lelkesen vezették a mérkőzéseket, pontozták a szurkolókat. Az elfáradt sportolóknak pedig jól esett a balatoni csobbanás.

Nemcsak a sport, de a kreativitás is teret kapott. A kézműves alkalmakkor Blanka tanárnő és Dia tanárnő segítségével lehetőség volt fonalból, gyöngyből karkötőt, nyakláncot készíteni; vászonra és kavicsra festeni; különböző fatárgyakat kidíszíteni. A jó hangulatot a zenék és a táncok is biztosították. Idén is lehetőség volt néptáncra és szalontáncra Keszey tanár úr vezetésével – sok diák ekkor tanult meg először keringőzni! Nem maradt el a népdaléneklés sem Király tanár úrral (aki idén is elhozta a harmonikáját, így a reggeli ébresztő is külön élmény volt), valamint a karaoke és Just dance! alatt is mindenki kiereszthette a hangját és bátran táncolhatott. A hűvösebb napon pedig kirándulni indultunk a közeli Balatonszentgyörgyre. A hetet Ki mit tud? zárta, amelyben bárki megmutathatta a benne rejlő tehetséget.

A hétben különleges volt, hogy két szentmisén is részt vehettünk. Az első napon a helyi plébános atyák - a tábor helyszínén - kifejezetten nekünk tartottak szentmisét. Szombat este pedig az alsóbélatelepi misén vettünk részt a település lakóival együtt. A folyamatos lelki életet a reggeli zsolozsmák, napindító és esti imák is segítették – az ifik szívesen vállalták és tartották meg ezeket az alkalmakat.

Félő volt, hogy a járványügyi szabályok nem engedik a nyári tábort, de nagyon hálásak vagyunk, hogy mégis sikerülhetett és mindenki lelkesen, lepirulva és egészségesen mehetett haza!

Köszönjük az ifiknek a lelkes és fáradhatatlan részvételt, hogy állandó mozgásban tartották a csapataikat és hogy emellett mindenben segítették a tanárokat! (Méri Andris, Gogescu Márti, Nagy Zsombor, Miticzky Máté, Bódis Máté, Csabai Olivér, Pozsonyi Anna, Pintér Balázs, Kiss Balázs, Kiss Kitti, Kovách Dávid, Szlávik Bence, Dulai Panna, Vigh Adél, Holczer Ádám, Szarvas Szabolcs, Pintér Balázs, Boda Bianka, Dadányi Anna, Golarits Panni, Fábri Gyöngyvér) 

Köszönjük a kísérő tanároknak is jelenlétet és a segítséget, hogy biztosították a zavartalan tábort és mindenre találtak megoldást! (Andréka tanár úr, Blanka tanárnő, Devich tanár úr, Dia tanárnő, Györgyi tanárnő, Hrabovszky tanár úr, Keszey tanár úr, Király tanár úr, Luca tanárnő, Réka tanárnő, Vajda tanár úr)! Valamint Köszönjük a Gimnázium 1687 Alapítvány támogatását is!

 

Illési Luca

 

11.c osztálytábora a Tisza-tónálVissza a(z) kirándulások oldalra9.a-sok osztálytábora a Balatonon
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)