Vissza a nyitóoldalra

Egy emlékezetes este

2018. november 26.

A rendezvényt – immár hagyományosan – Kafer György tárogatójátéka és a színpompás Mikecz Kálmán huszárbandérium bevonulása nyitotta meg. A rövid műsorban gyönyörködhettünk a kárpátaljai Popovics Emese népdalcsokrában, Nagy Bertalan öregdiákunk ördöngős legényesében, valamint gondolatébresztő köszöntőket hallgathattunk dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség államtitkára jóvoltából. Utóbbi nemcsak a bál megnyitásában játszott főszerepet, hanem megragadó párhuzamot is vont Hadik András, a legendás huszár bátorsága, segítőkészsége, magyaros furfangja és eleganciája, illetve korunk Magyarországának az elszakított kárpát-medencei honfitársaink és közel-keleti keresztény testvéreink érdekében tett erőfeszítései között. Szintén az ő jóvoltából került kiállításra a legfelső szinten a Hungary Helps programot bemutató roll-up kiálítás.

Iskolánk egyik legjelentősebb elismerését, a Hadik díjat – egy pompás huszárszablyát – idén a gimnáziumot immáron 12 éve önzetlenül segítő, szobrászként, belsőépítészként és vállalkozóként egyaránt elismert Di Stefano Enrico Roma vehette át Makray Katalin köztársasági elnökné asszonytól. Az említett díszvendégek mellett megtisztelte a bált részvételével dr. Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere, Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott úr, Katarzyna Sutor úrhölgy, lengyelországi testvériskolánk igazgatója, Popovics Pál, a Kárpátaljai Cserkészszövetség elnöke, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága részéről Oláh Gáborné főigazgató-helyettes asszony és Oláh Gábor tanügyi igazgató úr, valamint körünkben köszönthettük évek óta hűséges támogatónkat, az Innomed Medical Zrt. Felügyelőbizottságának elnökét, Viniczay Ferenc urat és kedves családját is.

A végzős évfolyam által bemutatott palotás után a vendégsereg a Pencz Kft. ízletes, magyaros ételeit élvezhette, amelyhez kiválóan illettek a finom magyar borok vagy Rizmajer József házi söre. Nagy érdeklődés övezte Szarka György délvidéki honismereti vezető, illetve a kárpátaljai Popovics Béla és Palojtay Márta – aktualitásokkal bőven fűszerezett – helytörténeti előadását. A díszteremben közben a Madarak házibulizenekar muzsikájára ropta a „nagyérdemű”, majd fél 10-kor György Károly és Ötvös Anna vezetésével, élőzenés kíséret mellett vette kezdetét a táncház.

A bál történetében először idén az egyik legnevesebb hazai borászat, a badacsonyi Laposa Birtok borkóstolóján vehettek részt vendégeink, ahol csodálatos ízekkel és ikonikus fajtákkal - mint például a kéknyelű - ismerkedhettek meg. A teaház barátságos félhomálya kellemes teákkal, a kávéház a süteményeken és a forró kávén túl Király Miklós élő zongorajátékával csalogatta a bálozókat. Éjfélkor került sor a várva várt tombolahúzásra, amelyen több mint száz nyeremény, köztük a Szamos Marcipán hatalmas ajándékkosara, visegrádi wellnessprogram, értékes belépők és utalványok, illetve különleges italritkaságok kerültek kisorsolásra. A bált éjjel kettőkor tradicionálisan az Il Silentio dallama zárta, amelyet Csapó Tamás tanár úr trombitája tolmácsolt a még mindig szépszámú és lelkes közönségnek.

A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium ezúton is köszöni minden kedves vendégének, díszvendégének, támogatójának, sok-sok önzetlen segítőjének, egykori és jelenlegi diákjainak, hogy közreműködésükkel ez a csodálatos este megvalósulhatott. Jövőre, 2019 novemberében újra találkozunk!

 

Az EKG és az adventi lelki napVissza a(z) programok oldalraPályaorientációs nap 3.0
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
hétfő (október 18.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 11. B osztály
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
kedd (október 19.)
Ásványtár és Biológiai Intézet - 9. évf.
péntek (október 22.)
Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap
Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalomról
Hadik bál 2018 (a fotókat készítette: Knapecz Máté)
2018. november 26.
33 darab kép
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)