Vissza a nyitóoldalra

Éghajlatváltozás

2019. május 1.

2019. április 4-én csütörtökön iskolánkba látogatott Dr. Botos Barbara klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár, hogy a 9. évfolyam diákjainak egy előadást tartson az éghajlatváltozásról és annak következményeiről. Ez az a téma, amely mindannyiunkat érint, és a mostani fiatal generáció tagjai azok, akik a jövőben hatékonyan tehetnek is. Földünk védelme érdekében, mert ha nem, akkor „lassan megfővünk, mint a békák a fazékban”.

A 45 perces előadás során hallhattunk a klímaváltozás hatásairól (kezdve a tengervízszint-emelkedéstől, az élhetetlen városokon át, egészen a „klimigrációig”), az emberiség előtt álló megoldandó problémákról, valamint hogy mit tehetünk mi a Föld megmentéséért. A rendhagyó földrajzórát kis szünet követte, azután egy 30 perces szerepjátékos foglalkozás következett, melyben az öt osztály egy-egy érdekcsoportot képviselt a Díszteremben kialakított nemzetközi klímacsúcson. A tanulók nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a megoldandó feladatba, és a témában sok-sok kiváló felszólalást hallhattunk. Köszönet mindazon diákoknak, akik aktívan részt vettek a játékban, külön köszönet a klímakonferencia elnökének (Kovács Bálint 9. c) a határozott és pontos ülésvezetésért.

Köszönöm kollegáimnak a program lebonyolításában nyújtott segítséget.

Dr. Botos Barbara helyettes államtitkár asszonynak köszönjük a rendkívül fontos, klímaváltozás témában megtartott előadását, az azt követő hasznos klímakonferenciát, és nem utolsó sorban Tarnóczi Tímea szervező munkáját.

Jávor Gellért

 

 

Bérmálás 2019Vissza a(z) programok oldalraLand Art foglalkozás franciát tanuló diákokkal
szombat (január 22.)
Központi felvételi vizsga
10:00
hétfő (január 24.)
Tanítás nélküli munkanap
Szülői értekezlet a 12. évfolyamnak
17:30
kedd (január 25.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 10. E osztály
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)