Vissza a nyitóoldalra

Drámatábor katarzissal…

2016. augusztus 30.

Idén is volt drámatábor. Vagy inkább: drámakommandó? Olyan ez… Mint a régi jó, egy éve hiányolt délutáni színházműhelyek? Kábé. Sokszoros dózisban… Mit ad vissza egy mondatokba szabott beszámoló? Hát néhány fénykép? Nézzétek, olvassátok! És, ha beindult az évközi dráma, ne hagyjátok ki!

 

Június 20-án, hétfőn kezdetét vette az EKG már-már hagyományos, második drámatábora Benyhe tanár úr vezetésével. Minden nap reggel 9-től este 8-ig (vagy kilencig, esetleg 10-ig…) bent voltunk az iskolában, és különféle programokon vettünk részt (sűrű volt!).

A nap indításaként ébresztő gyakorlatokkal kezdtünk (olyan „csatakiáltásokkal”, hogy rögtön elment a hangunk – de garantáltan felébredtünk!).

Ezt követte egy kreatív csapatmunka, ahol minden nap más témára kellett „TV-műsorokat” csinálnunk. (Reklám-blokkunkat példának okáért jó szívvel ajánljuk az EKG PR-osainak figyelmébe…)

Ezt egy három órás tréning követte (ahol nemcsak az derült ki, hogy nem is olyan könnyű elszámolni négyig vagy visszafelé sorolni fel a hét napjait, de az is, hány másodperc alatt bújik át kilenc ember egy madzag-karikán…).

Miután ebben kellőképpen elfáradtunk, következett a várva várt ebédszünet, ahol hozott ételeinket osztottuk meg egymással (Dénes túrógombóca mindent vitt! J) és közben jókat beszélgettünk.

Miután mindenki jóllakott, következett a rejtélyes „terepgyakorlat”. A Batthyány téren voltak különböző feladataink, ahol az utca emberét bevonva próbálgattuk saját határainkat (meg a járókelőkét J) anélkül, hogy elárulhattuk volna, hogy mi egy tábor résztvevői vagyunk (nem is hittük volna, hogy ilyen felszabadító is lehet, ha az embert hülyének nézik… de tényleg!).

Terepgyakorlat után megint egy három órás (izzasztó-fárasztó-agyzsibbasztó) tréning következett, amely után foglalkozhattunk a nagy csoportmunkákkal, amelyeket utolsó nap este a csapatok egymásnak mutattak be. Nem volt egyszerű dolgunk… Három megadott kulcsszó köré kellett létrehoznunk egy rövid színházi előadást: Ember, Élet, Idő.

Mikor elérkezett az utolsó este, már összeszokott csapat voltunk, igazi közösséggé kovácsolódtunk. (Túl voltunk többórás tréningeken, csapatösszerázó terepgyakorlatokon és egy fantasztikus magyar-portugál EB-meccsen is!) A tábort a mini-előadások koronázták meg. Hihetetlen, mennyire kreatívan, milyen munkafegyelemmel teljesítette minden csapat ezt a nem is olyan egyszerű feladatot. Mikor a harmadik előadás is véget ért, egy utolsó naplezáró reflexiós kör után mindenki fájó szívvel hagyta el az iskolát. Véget ért valami jó, valami, amit soha nem felejtünk el.

(Nem is tudtuk olyan gyorsan elengedni… Még hosszan játszottuk a közös játékokat a Batthyány téri éjszakában – szamuráááj! –, és miután elintegettük a tanár urat, minden szülőknek tett ígéretet félretéve bolyongtunk még együtt órákig, míg az utolsó metró végül haza nem kényszerített…)

 

Radácsi Anna (és a szerk.)

 

Henyélni öröm!Vissza a(z) kirándulások oldalraTanárok Tihanyban
szombat (január 22.)
Központi felvételi vizsga
10:00
hétfő (január 24.)
Tanítás nélküli munkanap
Szülői értekezlet a 12. évfolyamnak
17:30
kedd (január 25.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 10. E osztály
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)