Vissza a nyitóoldalra

Bécsi kirándulás 2018.

2019. június 20.

 

A tavalyi évekhez hasonlóan az idei bécsi kirándulásunkon ismét megtöltöttünk egy emeletes buszt. Kora reggel népes diáksereg gyülekezett az iskola előtt, s reggel hatkor már útra is keltünk. Bécshez közeledve meghallgattuk a diákok által készített előadásokat az osztrák főváros nevezetességeiről. Örömömre szolgált, hogy remek német nyelvű előadásokat is hallhattunk. Tíz óra körül megérkeztünk a schnönbrunni kastélyhoz.

Buszunkat elhagyva elsétáltunk a kastély bejáratához. A múzeumban több szinten, számtalan teremben csodálhattuk meg a császári életre emlékeztető bútorokat, berendezési tárgyakat. A német nyelvű vezetés a diákok német nyelvtudását is próbára tette.

A múzeumi séta után még a kastély kertjében időztünk egy kicsit, majd ismét buszra szálltunk. A buszunk egészen a belvárosig, a Természettudományi Múzeumig vitt minket, ahonnan gyalog folyattuk utunkat. A Hofburgon keresztül elsétáltunk a Stephansdomig. A csodaszép gótikus templomot kívülről, belülről megtekintettük, s beleszippantottunk a Kärtner Strasse karácsonyi hangulatába.

Idén egy új meglepetéssel kedveskedtünk a diákoknak, hiszen a Stephansdom déli tornyába másztunk fel 343 lépcső leküzdése után. A 134 méteres toronyból csodás kilátás tárult a szemünk elé, szinte az egész császári várost beláttuk.

 A csodás panoráma után a Városháza előtti térig sétáltunk. Itt hívogatja a látogatókat minden évben Bécs leghíresebb karácsonyi vására, a Chriskindlmarkt..

Az elmaradhatatlan csoportkép után a Burgtheaternél már észrevettük, hogy idén is üzemel a fák közötti kis utakon szabadtéri korcsolyapálya. A Kinderpunch is elmaradhatatlan része a Vásárnak, természetesen idén is kaptak egy bögrével a diákok, s a megújult bögrének is mindenki nagyon örült. A vásárban a diákok kettesével-négyesével járták a különböző bódékat, s vásárolgattak, nézelődtek. A kimerítő nap után kora este szálltunk buszra, s szinte meg sem álltunk Budapestig. Az élményekkel feltöltődött diákok közül többen már a jövő évi kirándulás programjáról érdeklődött. Egyet ígérhetek, rajtam nem fog múlni, hogy jövőre az adventi időben ismét ellátogassunk Bécsbe! A buszosokkal már egyeztettem.  

                                                                                                                             Pácz Tamás

Csíksomlyó-Erdély BEKG 2019Vissza a(z) kirándulások oldalraÁllatkerti látogatás 2018.
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
hétfő (december 6.)
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
péntek (december 10.)
Olasz - francia délután
szombat (december 11.)
Munkanap
hétfő (december 13.)
Lelkinap
hétfő (december 20.)
Osztálykarácsonyok délután
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)