Vissza a nyitóoldalra

Az EKG diákjai a fizikaverseny országos döntőjében

2019. április 8.

 

A verseny három fordulóból áll.

Az I. forduló feladatait a „Fizika-iskola 2019” című feladatgyűjtemény 50 feladata képezte, melyet a jelentkezés után kapták meg az iskolák. A II. fordulóba azok jutnak, akiket a felkészítő tanárok az 50 feladat megoldása alapján arra alkalmasnak ítélnek.

A II. forduló feladatsorát a honlapról, jelszó megadásával tudták letölteni a regionális versenyt lebonyolító iskolák. A jeligés dolgozatokat a versenyen jelenlévő tanárok javították, s az eredményről tájékoztatták az országos bizottságot e-mailben.

 A III. fordulóra bejutás feltétele: A határon túli területeket egy régiónak tekintjük és a második fordulón elért eredményük alapján a versenybizottság dönti el, hogy kit hív be az Országos Döntőre. Az Országos Döntő helyszíne: a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Egészségügyi és Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma. A megnyitó helyszíne: a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola Kodály-terme volt.

 A döntő verseny 3 részből áll: I. „A” feladatsor: A „Mérünk és számolunk” vagy a „Fizikaiskola” 50 feladatának analógiájára készült feladatsor és/vagy teszt. II. „B” feladatsor: Számításos feladatok III. „C” feladatsor: Mérésen alapuló feladat + Helyesírási blokk valamint 7-ben Jedlik Ányos, 8-ban pedig Eötvös Loránd életrajzából, munkásságából tudománytörténeti feladatok.

Iskolánk idén is remekül szerepelt a Jedlik Ányos fizikaverseny országos döntőjén, ahol hetedikes korosztályban Bódis Barnabás IV. helyezést, nyolcadikos korosztályban Träger Tamás pedig III. helyezést ért el, az április 5-6-7-én, Nyíregyházán megrendezett országos döntőn.

A versenyzők kiránduláson vettek részt, városnézés, vadaspark, Sóstói kirándulás és még sok minden belefért ebben a fárasztó, de eredményes három napban.

Diákjaink nagyon ügyesen szerepeltek, eredményeikhez gratulálunk, reméljük, hogy jövőre is lesz folytatása a sikersorozatnak. Hisszük, hogy a fizika az egyik leghasznosabb tantárgy és hogy sok népszerű és fontos szakmához szükséges tudomány, ezért bátran továbbra is kijelenthetjük, hogy „A fizika trendi.”

Érdemes fizikát tanulni, ezért minden fizikát szerető, fizika iránt érdeklődő diákot várok fizika fakultációra, fizikaversenyekre való felkészítőre.

Almási János, matematika -fizika tanár, Bódis Barnabás felkészítő tanára.

 

 

Házi röplabda bajnokságVissza a(z) versenyek oldalraTorna Diákolimpia Országos Elődöntő
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
péntek (február 4.)
Iskolmise a Szent Anna és Szent Ferenc sebei templomokban
07:30
Jótékonysági koncert a díszteremben
17:00
hétfő (február 7.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. B osztály
SZMK értekezlet
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)