Vissza a nyitóoldalra

Állatkerti kirándulás 2021.

2022. január 3.

 

A jelenlegi helyzet ellenére az idei tanévben is eljutottunk az Állatkertbe. Már nagyon várjuk, hogy a Pannon Parkba is bejuthassunk. S hogy mi történt ezen a napon? Ki nyerte a vetélkedést? A cikket tovább olvasva erre is fény derül.

 

A tavalyi évhez hasonlóan az Állatok Világnapja alkalmából állatkerti látogatást szerveztünk. A járványveszély miatt aggódva figyeltük a híradásokat, s reménykedtünk benne, hogy az ősz során még bemehetünk a kertbe.  Szokás szerint az alsóbb évfolyamok osztályait vittük el a Városligetbe. Az időjárás számunkra kedvezően alakult, s a korábbi évekhez képest jóval kevesebb látogató volt, így szinte csak EKG-sok voltak az állatkertben.  A kötelező osztályfényképek után a diákokat 3-5 fős csoportokba osztottuk, s a feladatlapok kiosztása után indulhatott a felfedező túra a kerten belül. A csapatoknak 30 kérdéscsoportra kellett (volna) válaszolniuk, melyek mindegyike egy-egy fajhoz kapcsolódott. Voltak csoportok, akik már az első állomásnál leragadtak, s kíváncsian figyelték, fényképezték a majmokat, oroszlánokat vagy éppen a medvéket. Mások a tigriskifutónál időztek, megint mások a szavannán élő állatokat tanulmányozták, s persze voltak olyanok is, akik a Barlang Büfé kínálatát elemezték. Sajnos a Holnemvolt Vár kincseit idén nem fedezhettük fel, s a Hetedhét Palota játékainak kipróbálása is jövőre tolódik. A park játszótereit viszont kipróbálták diákjaink.  

 A feladatlapok megoldására kapott bő két óra így gyorsan letelt, s az élményekkel s többé-kevésbé helyes válaszokat (is) tartalmazó feladatlapokkal visszaérkező csapatok ismét osztályokba rendeződtek, s újabb osztályképek készültek. Volt olyan csoport, akik a lehetőséget megragadva úgy döntöttök, hogy a minél jobb eredmény, s persze az ezzel járó biosz ötös reményében még maradtak, majd hazavitték a feladatlapot, s otthon folytatták a kutatást.  A többség hazaindult, de voltak olyanok, akik még reménykedtek, hogy láthatják a délutáni fókashow-t, többekkel találkoztam is, s csak ezután intettek búcsút az Állatkert lakóinak. 

Az összesített eredmények alapján az első helyet a 8.b osztályba járó diákokból álló Covid Ubi nevű csapat szerezte meg.  Az első nyolc helyezett csapat tagjai Igazgató asszony jóvoltából tárgynyereményeket, s némi édességet is kapott.

Jövőre ismét várnak minket a kert lakói!

Pácz Tamás

 

 

Lengyelországi osztálykirándulás 11. AVissza a(z) kirándulások oldalraÁsvány- és Kőzettár kiállítás
szombat (január 22.)
Központi felvételi vizsga
10:00
hétfő (január 24.)
Tanítás nélküli munkanap
Szülői értekezlet a 12. évfolyamnak
17:30
kedd (január 25.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 10. E osztály
hétfő (január 31.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 9. A osztály
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)