Vissza a nyitóoldalra

A 8.B. családos kirándulása

2022. március 7.

Csodálatos őszi időben, a Pilis hangulatos tájain került sor a 8.B. osztály immáron szokásos őszi kirándulására, amelyen összesen 64 diák, szülő, testvér és tanár vett részt, sőt, még négy kutya is.

A pilisszentiváni focipálya melletti parkoló már gyakorlatilag megtelt a „BEKG-s” családok autóival, amikor a szépszámú csapat nekivágott a gyönyörű és kalandos Jági Tanösvénynek. A lassan eloszló felhőzet mögül egyre többször kukucskált ki a nap, és lassan felszárította a fűtakarót borító reggeli harmatot. Az eleinte még az erdőben kanyargó ösvényt néhány, a vadkerítésen átvezető izgalmas - és kissé roskatag… - létra, valamint egy kis fahíd tette kalandossá, hogy aztán már szép napsütésben érkezzünk meg a Jági-tó partjára. Volt, aki teljes horgászfelszerelést is hozott magával abban a reményben, hogy néhány szép fogással tegye emlékezetesebbé a napot.

Amíg a fantasztikusan ízletes babgulyás (amiért ezúton is jár a köszönet a Kása- és a Lazányi-család mesterszakácsainak) elkészült, a „kékek” és a „fehérek” számháborújától volt hangos a tópart. A kiesők számára apró reménysugarat nyújtott, hogy egy-egy történelmi kérdés megválaszolásával visszaállhattak a játékba. A küzdelem után a szülők következtek, akik az iskolai élettel kapcsolatos totó kérdéseinél mutatták meg, hogy igazán nyomon követik gyermekük gimnáziumi mindennapjait.

A játék után jött a „csúcspont”: a három teli bogrács és a sok-sok finom sütemény, amellyel az édesanyák (no meg persze a többi családtag is…) kedveskedtek a társaságnak. Az ifjak még lezavartak egy kör számháborút, miközben néhány „renitens” és Messi-ügyességű kistestvér hatalmas focimeccset vívott a közeli tisztáson. Az elmaradhatatlan közös fénykép, no meg az alapos szemétszedés után mindenki teli hassal és szép élményekkel gazdagodva indulhatott haza. Reméljük, a következő túrára is mindannyian velünk tartanak, sőt azok is, akik most nem tudtak eljönni!

2017. szeptember 30.

                                                                                                              Kisfaludyné Balogh Fruzsina osztályfőnök

IWC Aquatimer Replica Watches

Ulysse Nardin Replica

Aquincumban járt az őszVissza a(z) kirándulások oldalraMinden út Rómába vezet
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)