Vissza a nyitóoldalra

5. Hadik András Hagyományőrző Jótékonysági Bál

2015. október 22.

Színpompás huszáregyenruhák, csillogó kardok, pörgő-forgó szoknyák, összecsendülő borospoharak… Ki ne szeretne ilyen hangulatban mulatni egy jót? Főleg, ha mindezt történelmi környezetben: a budai vár tövében, az Országház látképével a háttérben teheti meg.

Ezt kínálja az immáron ötödik éve megrendezésre kerülő Hadik András Jótékonysági Bál, amelyre a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban kerül sor, 2015. november 21-én 19 órai kezdettel. A kárpát-medencei magyarság összetartozását is szimbolizáló esemény rendkívüli gazdagságú programjában helyet kapnak kárpátaljai énekesek és kalotaszegi néptáncosok, hagyományőrző huszárbandériumok egyaránt. A résztvevők meghallgathatják Szarka György és Popovics Béla lebilincselő előadását nemzetünk múltjáról, jövőjéről, a legkiválóbb hazai borászok termékeit kóstolhatják a borozóban és a borkóstolón, megcsodálhatják Takács Zsuzsa divattervező magyaros, mégis modern ruhakölteményeit a gimnázium diákjain és tanárain, és végigizgulhatják a támogatók jóvoltából fantasztikus nyereményekkel kecsegtető tombolát.

A talpalávalóról a Madarak együttes gondoskodik, a finom, házias ízeket kínáló vacsoráról pedig Szűcs Julcsi és csapata, a Pencz Kft. A bálon – ahogy már évek óta – idén is átadásra kerül a Hadik-díj, egy míves huszárszablya, amelyet Makrai Katalin korábbi köztársasági elnökné asszony minden esztendőben a nemzeti összetartozásért sokat tevő, a gimnázium életében fontos szerepet játszó személyiségnek vagy szervezetnek ad át. A korábbi győztesek sorában ott van Dörner György, a munkácsi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium vagy éppen a lengyelországi Szent Hedvig Gimnázium is. Az iskola növendékei által bemutatott palotás előtt, immáron hagyományosan Mikola István államtitkár úr nyitja meg a bált köszöntő gondolataival.

A bálra meghívó 5000 Ft-ért vásárolható november 2-től a gimnázium titkárságán munkaidőben, hétfőtől-péntekig 8-16 óra között (1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 2-4.), valamint a Szkítia könyvesboltokban. Lehetőség van online jegyrendelésre is a hadik@egyetemi.hu címen. A meghívó magában foglalja a belépésen túl a meleg büfévacsorát és a köszöntőitalt is.

Szeretettel várjuk Önt és családját az 5. Hadik Bálon!

Gólyanap 2015Vissza a(z) programok oldalra2015. október 1 – A zene világnapja
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
vasárnap (november 28.)
Advent 1. vasárnapja
csütörtök (december 2.)
Szülői lelkinap - 1. adventi gyertyagyújtás
péntek (december 3.)
Történelem évfolyamvizsga, írásbeli 11. évf.
hétfő (december 6.)
Történelem évfolyamvizsga, szóbeli 11. évf.
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)