Vissza a nyitóoldalra

2010. évi Öregdiák Találkozó

2011. szeptember 12.

2009-ben került sor a gimnázium első, hivatalos Öregdiák Találkozójára, amikor néhányan az első évfolyamokból elérkezettnek látták az időt, hogy létrehozzanak és útjára indítsanak egy öregdiák szerveződést. Az első találkozó sikerén felbuzdulva a szervezők tovább léptek és megalapították az Egyetemi Katolikus Gimnázium Öregdiák Egyesületet, hogy ezzel megteremtsék az öregdiák közösség alapjait.

Így az öregdiák szervezet „alapítóatyái” idén már hivatalos formát öltve rendezték meg az összejövetelt a gimnázium csodásan megszépült épületében. A tavalyihoz hasonlóan a találkozó rövid ünnepi megnyitóval vette kezdetét. Elsőként Endrédi Józsefné igazgató asszony köszöntötte az egybegyűlt öregdiákokat, aki beszédében felhívta a figyelmet, hogy micsoda megújuláson ment keresztül az iskola épülete. Egy nagyon régi öregdiákunk, a nemzetközileg elismert pénzügyi szakember, Gelsey Vilmos báró úr nagylelkűségének köszönhetően hatalmas felújítási munkák zajlottak a nyáron, ennek keretében új burkolatot kaptak a gimnázium aulái, termei, új pompában ragyog adíszterem, lecserélték a homlokzatra nyíló valamennyi ablakot és korszerűsítették a teljes fűtési rendszert. Ez igen komoly előrelépés volt a gimnázium fejlesztése terén.

Az igazgató asszony ünnepi beszédét követően az Öregdiák Egyesület képviseletében Dankházi Gergely főtitkár jelképesen egy díszkönyvet adott át a gimnázium vezetőségének, ugyanis az Egyesület a lefektetett célkitűzéseinek megfelelően első lépésként egy nagyobb, értékes könyvadománnyal támogatta a gimnázium könyvtárát.

Majd az ünnepi megnyitót az Öregdiák Egyesület elnökének, Horváth Marcell köszöntője zárta. Az Egyesület elnöke beszédében röviden bemutatta az Egyesületet és annak terveit, elképzeléseit felhívva minden öregdiákot, hogy csatlakozzon az Egyesülethez. Egyúttal tolmácsolta az Egyesület tiszteletbeli elnökének, Gelsey báró úr köszöntő szavait is, aki elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni. Végezetül Horváth Marcell elnök ünnepélyesen megnyitotta a találkozót és ezzel kezdetét vette a kötetlen, baráti beszélgetés.

Idén újításként a szervezők 10 órától a díszteremben zenés bulit is beiktattak a programba a szép számban összegyűlt öregdiákok nagy örömére, így még jobban fokozva az est hangulatát.

Ezzel most már tényleg kijelenthetjük, hogy Budapest legrégebbi Gimnáziuma végre egy hagyományaihoz és szellemiségéhez méltó öregdiák szervezetet kapott az Öregdiák Egyesület személyében, amely egybe kívánja tartani és tovább építeni a gimnázium öregdiák közösségét, és amely komoly tervekkel néz a jövő elé, hogy munkájával tovább öregbítse a gimnázium hírnevét.

Horváth Marcell
Első Öregdiák SportnapVissza a(z) Öregdiákok oldalraAz első új Öregdiák Találkozó
Ezt a programot a
Gimnázium 1687 Alapítvány támogatta!
csütörtök (december 2.)
Szülői lelkinap - 1. adventi gyertyagyújtás
péntek (december 3.)
Történelem évfolyamvizsga, írásbeli 11. évf.
hétfő (december 6.)
Történelem évfolyamvizsga, szóbeli 11. évf.
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
péntek (december 10.)
Olasz - francia délután
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)