Vissza a nyitóoldalra

Változás az ebédbefizetésben

2017. november 30.

EBÉD KÁRTYÁVAL


Aki ebédelni szeretne, kap egy névre szóló, vonalkóddal ellátott kártyát, ennek segítségével lehet befizetni és ebédelni is. Mindenkinek, aki a 2017/18-as tanévben eddig legalább 1 napra befizetett, automatikusan rendelünk kártyát. Aki még szeretne ebédelni, jöjjön be a Gazdasági irodába, hogy igényét és adatait rögzítsük. A kártya megléte ebédelési lehetőséget biztosít, önmagában kötelezettséggel nem jár.
Az elkészült kártyákat december közepétől lehet majd aláírás ellenében átvenni a Gazdasági irodában – pontos időpontját a honlapon jelezzük. Az első kártya ingyenes. Esetleges elvesztésekor a pótlásért díjat kell fizetni.


AZ EBÉDELÉS MÓDJA


Az ebédlőben vonalkód leolvasó lesz. A kártya leolvasásakor a konyhai dolgozók azonnal látják, hogy a diák az adott napra rendelkezik-e befizetett ebéddel. A kártya leolvasása feltétlen szükséges, mert a rendszer regisztrálja, hogy a befizetett ebédet a diák ténylegesen elfogyasztotta. Ennek különösen nagy jelentősége van az állami támogatások elszámolásánál – ténylegesen követhető lesz, hogy a támogatott megkapta-e a járandóságát.
Aki otthon- vagy elhagyta a kártyáját, az a tanítás végén, befizetése papír alapú ellenőrzése után kaphat csak ebédet. Erre korábban, a nagyobb forgalmú szünetekben nem lesz mód.
AZ EBÉD BEFIZETÉSE
Az ebéd befizetése, megrendelése sokkal rugalmasabbá, kényelmesebbé válik. A kapott kártyákkal regisztrálni kell a http://www.honettsuli.hu/ oldalon. A felület nagyon egyszerű, felhasználóbarát.
Regisztráció után lehetőség van egyenleg feltöltésre, bankkártyáról történő online utalással, ami a bankkártyák túlnyomó részénél ingyenes.
Tetszőleges összeg tölthető föl, majd ennek a keretnek erejéig lehet ebédet rendelni. A megrendelt ebédek árát a program a keretösszegből automatikusan leemeli. Ha lemondásra kerül sor, ennek összegét automatikusan visszaírja. Naptári hónaponként a ténylegesen megrendelt, le nem mondott ebédekről a regisztrációkor megadott e-mail címre a rendszer számlát küld. Ha valaki nem kíván többet ebédelni, ill. a nyári szünet előtt kéri, egy gombnyomással visszakaphatja a fel nem használt egyenlegét.
Akinek a családjában több gyerek is étkezik, lehetősége van egyben kezelni az egyenlegét az egyéni megrendelések mellett – de regisztrálhat külön-külön is, tetszése szerint.


AZ ÉTEL RENDELÉSE


Az ételrendelés menüpontban lehet az ebédet megrendelni. Napi bontásban látható lesz a menü, lehetőség lesz eldönteni, melyik napra fizet be – esetleg melyikre nem. Mindenki csak azt a menüt fogja látni, amit rendelhet, tehát az általános, vagy az – orvosi igazolással alátámasztott – érzékeny menüt.
Ebédet akár naponta lehet rendelni vagy lemondani, nem kell befizetési napokhoz alkalmazkodni.
Fontos viszont tudni, hogy a rendelő felület időzárral működik. Egy adott napra rendelést leadni, vagy lemondani az előző munkanap (nem naptári nap!) 9 óráig lehet. Utána a kérést a rendszer idő zárása miatt elutasítja.
KEDVEZMÉNYEK ÉRVÉNYESÍTÉSE
A kedvezményesen étkezők a továbbiakban is változatlanul jogosultak az állami támogatásra. Az igazolások módja sem változik.
A kedvezmények jogosságát megvizsgáljuk, és a befizető felületen beállítjuk. Az elektronikus rendszer sajátossága miatt a kedvezmények utólagos módosítására nincs mód. Kézi módszerrel történő befizetésnél elfogadtuk a jogosultság utólagos igazolását, visszafizettük az esetleges különbözetet. Az elektronikus rendszerben a beállított kedvezmény érvényesíthető, az utólag az adott napra nem módosítható – csak az időben későbbi, még be nem fizetett időszakokra.
Ezért most nyomatékosan kérem a tisztelt Szülőket, aki még ebben a tanévben nem küldött be megfelelő igazolást, mielőbb tegye meg, mert járó kedvezményét igazolás hiányában nem tudjuk biztosítani.

Igazolás nyomtatvány itt letölthető. 


Tájékoztatásul újra leírom a támogatási jogcímeket és a szükséges igazolásokat:
1. Nagycsaládosok: 50% kedvezmény
 feltétel: a családban legalább 3 közoktatásban tanuló, vagy kisebb gyermek van; beszámítható a nappali tagozatos egyetemista is
 igazolás módja: az „igénylőlap” kitöltése, aláírása és leadása a Gazdasági irodában – más igazolást nem kérünk, de ez feltétlen szükséges!
2. Tartósan betegek: 50% kedvezmény
 feltétel: orvosi szakvélemény a tartós betegség fennállásáról
 igazolás módja: szakorvosi vélemény v. hatósági bizonyítvány v. MÁK igazolás
 érvényessége: 1 naptári év – az igazolás meghosszabbítását időben kell kezdeményezni, kérjük a hosszabbított igazolások másolatát feltétlen időben küldjék be.
3. Rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők: 50% kedvezmény, 7-8. osztályosoknak ingyenes
 feltétel: megítélt támogatás
 igazolás módja: érvényes tárgyévi határozat
 érvényessége: 1 naptári év – az igazolás meghosszabbítását időben kell kezdeményezni, kérjük a hosszabbított igazolások másolatát feltétlen időben küldjék be.
4. Egyedi étkezési támogatások: lakóhely szerinti Önkormányzat határozata alapján
Nyomatékosan felhívom az ingyenesen étkezők figyelmét, hogy nekik is – bár egyenleg feltöltésére nem lesz szükségük - naponta meg kell rendelniük az ebédet, és a kártyát ebédeléskor a korrekt elszámolások miatt le kell olvastatniuk!

Kérem megértésüket, segítőkész hozzáállásukat az esetleges kezdeti nehézségekkel kapcsolatban! Valószínűleg egy sokkal modernebb, rugalmasabb rendszerhez jutunk hozzá. Fenntartónk más iskoláiban a rendszer már – a többség megelégedésére – jól működik. A kezdeti problémákban igyekszünk mi is, a Honett Szerviz Kft is segítséget nyújtani.

 

Budapest, 2017. november 23. 

                                                                                               Pozsgayné Hajdu Zsuzsanna
                                                                                                          gazdasági vezető

Vissza a(z) ebéd oldalra
péntek (április 26.)
EKIF Pedagógus Konferencia - tanítás nélküli munkanap
hétfő (április 29.)
A 11. C és a 11. E paksi atomerőmű látogatása
Reggeli zsolozsma a 10. a osztállyal
07:25
kedd (április 30.)
A 11. A és a 11. D paksi atomerőmű látogatása
csütörtök (május 2.)
Idegen nyelvi dolgozat - 7-9-11. évfolyamon
07:30
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)