Vissza a nyitóoldalra

Változás az ebédbefizetésben

2017. november 30.

EBÉD KÁRTYÁVAL


Aki ebédelni szeretne, kap egy névre szóló, vonalkóddal ellátott kártyát, ennek segítségével lehet befizetni és ebédelni is. Mindenkinek, aki a 2017/18-as tanévben eddig legalább 1 napra befizetett, automatikusan rendelünk kártyát. Aki még szeretne ebédelni, jöjjön be a Gazdasági irodába, hogy igényét és adatait rögzítsük. A kártya megléte ebédelési lehetőséget biztosít, önmagában kötelezettséggel nem jár.
Az elkészült kártyákat december közepétől lehet majd aláírás ellenében átvenni a Gazdasági irodában – pontos időpontját a honlapon jelezzük. Az első kártya ingyenes. Esetleges elvesztésekor a pótlásért díjat kell fizetni.


AZ EBÉDELÉS MÓDJA


Az ebédlőben vonalkód leolvasó lesz. A kártya leolvasásakor a konyhai dolgozók azonnal látják, hogy a diák az adott napra rendelkezik-e befizetett ebéddel. A kártya leolvasása feltétlen szükséges, mert a rendszer regisztrálja, hogy a befizetett ebédet a diák ténylegesen elfogyasztotta. Ennek különösen nagy jelentősége van az állami támogatások elszámolásánál – ténylegesen követhető lesz, hogy a támogatott megkapta-e a járandóságát.
Aki otthon- vagy elhagyta a kártyáját, az a tanítás végén, befizetése papír alapú ellenőrzése után kaphat csak ebédet. Erre korábban, a nagyobb forgalmú szünetekben nem lesz mód.
AZ EBÉD BEFIZETÉSE
Az ebéd befizetése, megrendelése sokkal rugalmasabbá, kényelmesebbé válik. A kapott kártyákkal regisztrálni kell a http://www.honettsuli.hu/ oldalon. A felület nagyon egyszerű, felhasználóbarát.
Regisztráció után lehetőség van egyenleg feltöltésre, bankkártyáról történő online utalással, ami a bankkártyák túlnyomó részénél ingyenes.
Tetszőleges összeg tölthető föl, majd ennek a keretnek erejéig lehet ebédet rendelni. A megrendelt ebédek árát a program a keretösszegből automatikusan leemeli. Ha lemondásra kerül sor, ennek összegét automatikusan visszaírja. Naptári hónaponként a ténylegesen megrendelt, le nem mondott ebédekről a regisztrációkor megadott e-mail címre a rendszer számlát küld. Ha valaki nem kíván többet ebédelni, ill. a nyári szünet előtt kéri, egy gombnyomással visszakaphatja a fel nem használt egyenlegét.
Akinek a családjában több gyerek is étkezik, lehetősége van egyben kezelni az egyenlegét az egyéni megrendelések mellett – de regisztrálhat külön-külön is, tetszése szerint.


AZ ÉTEL RENDELÉSE


Az ételrendelés menüpontban lehet az ebédet megrendelni. Napi bontásban látható lesz a menü, lehetőség lesz eldönteni, melyik napra fizet be – esetleg melyikre nem. Mindenki csak azt a menüt fogja látni, amit rendelhet, tehát az általános, vagy az – orvosi igazolással alátámasztott – érzékeny menüt.
Ebédet akár naponta lehet rendelni vagy lemondani, nem kell befizetési napokhoz alkalmazkodni.
Fontos viszont tudni, hogy a rendelő felület időzárral működik. Egy adott napra rendelést leadni, vagy lemondani az előző munkanap (nem naptári nap!) 9 óráig lehet. Utána a kérést a rendszer idő zárása miatt elutasítja.
KEDVEZMÉNYEK ÉRVÉNYESÍTÉSE
A kedvezményesen étkezők a továbbiakban is változatlanul jogosultak az állami támogatásra. Az igazolások módja sem változik.
A kedvezmények jogosságát megvizsgáljuk, és a befizető felületen beállítjuk. Az elektronikus rendszer sajátossága miatt a kedvezmények utólagos módosítására nincs mód. Kézi módszerrel történő befizetésnél elfogadtuk a jogosultság utólagos igazolását, visszafizettük az esetleges különbözetet. Az elektronikus rendszerben a beállított kedvezmény érvényesíthető, az utólag az adott napra nem módosítható – csak az időben későbbi, még be nem fizetett időszakokra.
Ezért most nyomatékosan kérem a tisztelt Szülőket, aki még ebben a tanévben nem küldött be megfelelő igazolást, mielőbb tegye meg, mert járó kedvezményét igazolás hiányában nem tudjuk biztosítani.

Igazolás nyomtatvány itt letölthető. 


Tájékoztatásul újra leírom a támogatási jogcímeket és a szükséges igazolásokat:
1. Nagycsaládosok: 50% kedvezmény
 feltétel: a családban legalább 3 közoktatásban tanuló, vagy kisebb gyermek van; beszámítható a nappali tagozatos egyetemista is
 igazolás módja: az „igénylőlap” kitöltése, aláírása és leadása a Gazdasági irodában – más igazolást nem kérünk, de ez feltétlen szükséges!
2. Tartósan betegek: 50% kedvezmény
 feltétel: orvosi szakvélemény a tartós betegség fennállásáról
 igazolás módja: szakorvosi vélemény v. hatósági bizonyítvány v. MÁK igazolás
 érvényessége: 1 naptári év – az igazolás meghosszabbítását időben kell kezdeményezni, kérjük a hosszabbított igazolások másolatát feltétlen időben küldjék be.
3. Rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők: 50% kedvezmény, 7-8. osztályosoknak ingyenes
 feltétel: megítélt támogatás
 igazolás módja: érvényes tárgyévi határozat
 érvényessége: 1 naptári év – az igazolás meghosszabbítását időben kell kezdeményezni, kérjük a hosszabbított igazolások másolatát feltétlen időben küldjék be.
4. Egyedi étkezési támogatások: lakóhely szerinti Önkormányzat határozata alapján
Nyomatékosan felhívom az ingyenesen étkezők figyelmét, hogy nekik is – bár egyenleg feltöltésére nem lesz szükségük - naponta meg kell rendelniük az ebédet, és a kártyát ebédeléskor a korrekt elszámolások miatt le kell olvastatniuk!

Kérem megértésüket, segítőkész hozzáállásukat az esetleges kezdeti nehézségekkel kapcsolatban! Valószínűleg egy sokkal modernebb, rugalmasabb rendszerhez jutunk hozzá. Fenntartónk más iskoláiban a rendszer már – a többség megelégedésére – jól működik. A kezdeti problémákban igyekszünk mi is, a Honett Szerviz Kft is segítséget nyújtani.

 

Budapest, 2017. november 23. 

                                                                                               Pozsgayné Hajdu Zsuzsanna
                                                                                                          gazdasági vezető

Vissza a(z) ebéd oldalra
hétfő (október 22.)
MUNKASZÜNETI NAP
kedd (október 23.)
NEMZETI ÜNNEP
szerda (október 24.)
Reggeli zsolozsma a 11. b osztállyal
péntek (október 26.)
6 órás kosárlabda
Az őszi szünetet megelőző utolsó tanítási nap
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)