Vissza a nyitóoldalra

Tájékoztató az érettségiről 2020.

2020. április 30.

 

Kedves Diákok!

 

Az érettségivel kapcsolatosan néhány fontos tudnivalót sorolunk fel Nektek. Kérjük, hogy figyelmesen olvassátok el és vegyétek komolyan.

 

 1. Kérjük, hogy az írásbeli első napján (magyar) az iskolai egyenruhában jöjjetek, ezzel megkezdődik az ünnepélyes vizsgasorozat. A jelenlegi járványhelyzetre tekintettel a többi napokon más ruhában, mindig frissen mosott, rendezett ruhában gyertek.
 2. Az érettségi biztonságos megszervezésének egyik feltétele az, hogy minél kevesebb lehetőség legyen arra, hogy túl közel kerüljetek egymáshoz. Ezért az épületbe jövetelkor a két szélső kaput használhatjátok. Az első héten fiúk 8:00-8:15 között, a leányok 8:15-8:30 között jöjjenek! A többi héten mindig a vizsga kezdete előtt 30 perccel (de. 7:30-ra, ill. du. 13:30-ra) érkezzetek meg, és kellő távolságot tartva várakozzatok 700-as aulában (ezeken a napokon nem lesz külön beléptetés)!
 3. A vizsgabehívót hozzátok magatokkal! A vizsgabehívón a teremszámok is szerepelnek, ahova be vagytok osztva, így kérünk Titeket, hogy rögtön a kijelölt terembe menjetek fel. Kérdés esetén a felügyelő tanárok is fognak segíteni.
 4. A behívón tévesen szerepel, hogy szóbelik nem lesznek. Azokból a tárgyakból, amire a rendelet engedélyt ad (hittanból, testnevelésből, mentességgel rendelkezőknek másból is), természetesen lesznek szóbelik.
 5. A mentességi határozatot minden emelt szintű vizsgára vigyétek magatokkal!
 6. A maszkokat a főbejáratnál fogjátok megkapni.
 7. Minden tanteremben lesznek kézfertőtlenítő tubusok, kérjük, hogy a közösen használt segédeszközöket (pl. szótár) csak kézfertőtlenítés után vedd kezedbe! De ha teheted, hozzál saját segédeszközt (számológépet, függvénytáblázatot mindenképpen)!
 8. A vizsga közben mindenki csak a saját élelmét, csokoládéját fogyaszthatja el!
 9. Puskázni nem érdemes (már büszkeségből se, de amúgy se). Az épületbe érve kapcsold ki a telefonodat, a vizsgateremben pedig tedd ki a tanári asztal elé!
 10. A kijavított vizsgadolgozatok megtekintésére idén is lesz lehetőség, csak az eddigieknél szigorúbb szabályok között:
 • a lányoknak: 2020. május 28-án 8:00-16:00 között
 • a fiúknak: 2020. május 29-én 8:00-16:00 között
 • osztályonként külön teremben:
  • 12 A: 711
  • 12 B: 727
  • 12 C: 726
  • 12 D: 725
  • 12 E: 723
 • fényképet készítsetek a dolgozatokról!

 

Kívánunk Nektek sok erőt, ügyességet, nyugodtságot a vizsgákhoz. „Ne féljetek!” (Mk 16,6)

 

Isten áldjon Benneteket!

 

 

                                                                       Szeretettel: Gilyén tanár úr

 

Budapest, 2020. április 30.

 

Az érettségi dolgozatok megtekintése, észrevételekVissza a(z) Érettségi oldalraA 2020. évi tavaszi érettségiről röviden
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)