Vissza a nyitóoldalra

Szertorna Diákolimpia 3-4. korcsoport

2018. január 31.

Iskolánk két lány és egy kicsit foghíjas fiú csapattal indult ezen a Budapesti Diákolimpián, amelyet a XVIII. kerületi Gloriett Sportiskolában rendeztek meg.
Nagyon korán kellett mindenkinek felkelni, mert már 8 órakor a helyszínen kellett lennünk, hogy benevezzünk és bemelegítsünk. A verseny 9 órakor kezdődött, a lányok „B” csapata kezdett gerendán, majd folytatta talajon, és a pihenő után következett az ugrás. Ezután a fiú csapat gyűrűn folytatta a versenyt 10 órakor, majd ugrás, egy kis pihenő, majd a talajgyakorlatok, végül 10:50-kor a lányok „A” csapata fejezte be ugrás, gerenda és talaj sorrendben. Nagyon sok csapat nevezett be, és mivel mindenki három szeren versenyzett, a gördülékeny lebonyolítás miatt pihenőt kellett beiktatni. De jó is volt így, egy kicsit szusszanhattunk, rá tudtunk készülni a következő szerre.
Néhány szülő is eljött megnézni a versenyt, nekik is tetszett gyermekük gyakorlata. Mindhárom csapat bemutatta, amit tudott, ez pedig a lányoknál a 9. és 12. helyezésre volt elég, a fiúknál pedig 4. helyre. És lett nagy örömünkre egy érmes 5. helyezés Pelyhe Gergő személyében, ezzel továbbjutott egyéni összetettben az országos elődöntőre!
A csapatok tagjai: András Viktória, Sipos Orsolya, Katona, Júlia, Sipos Flóra; Halász Anna, Miticzky Boglárka, Fenyák Orsolya, Hrehuss Dorottya; Szlávik Bence és Pelyhe Gergő.

Köszönöm mindenkinek, hogy eljöttetek! Gratulálok!

Gyulainé Poczik Zsuzsa

Szertorna Diákolimpia 5.-6. korcsoportVissza a(z) versenyek oldalraKIDS komplex téli sportnap
hétfő (december 10.)
A nap során rövidített órák lesznek
Reggeli zsolozsma a 10. c osztállyal
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
kedd (december 11.)
Jancsó Benedek szobor avatása és a Politikai Hullámok c. könyv bemutatása
14:00
szerda (december 12.)
EKG szertorna kupa
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)