Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Programok

Március 20: olasz-francia délután

2019. április 25.

Idén ismét a rajz teremben került megrendezésre az olasz-francia délután, melynek témája a divat volt. 20 fő  6 csoportban mérhette össze tudását. A részvevők bővítették a ruhaneműkhöz, kiegészítőkhöz, sminkhez és színekhez kapcsolódó szókincsüket, képek alapján beazonosítottak katonai és rendőri egyenruhákat, focimezeket és divatházak logóit, majd kitöltöttek egy totót és próbára tették szaglóérzéküket egy-egy nevesebb parfüm illatának erejéig. A versenyt közös pizzázás zárta. 

 

Land Art foglalkozás franciát tanuló diákokkal

2019. április 25.

Mazzag Tímea, a Francia Intézet tanára kreatív foglalkozást tartott március 20-án a kilencedikes franciásoknak. Másfél óra alatt a diákok gyönyörű fotókon keresztül megismerhették a Land Art művészeti irányzat főbb alkotásait és jellemzőit, majd Tímea segítségével ők maguk is alkotókká váltak. A Land Art, mely a Föld anyagaiból és a tájba illeszkedve hozza létre gyakran monumentális installációit, a 60-as évek végén jött létre Amerikában. Célkitűzései közé tartozik a természetvédelem fontosságának tudatosítása. Ezzel a programmal a fenntarthatósági témahéthez kapcsolódtunk.

Szoboravatás Semmelweis Ignác bicentenáriumára

2019. április 24.

Nagyhét hétfőjén, április 15-én bensőséges ünnepre készülődtek iskolánk diákjai és tanárai. A Semmelweis-emlékév egyik szép eseményeként a tudós orvos hajdani iskolájában – azaz nálunk - avatták, áldották meg a róla készült műalkotást.

A farsang farka a 9.D-ben

2019. április 11.

Osztályfarsanggal búcsúztatta a telet és a farsangi időszakot a 9.D. Néptánc, vetélkedő, karaokee és egyéb nyalánkságok - diákbeszámoló a féléve EKG-s médiaosztály első diákszervezésű programjáról.

Rendhagyó lelki nap, Osonóval

2019. április 9.

A 9.D lelki napja nem ért véget a nőtincsi diakónussal, Miklovicz Lászlóval közös beszélgetéssel-imádkozással töltött délelőtt végeztével. Délután a diákoknak, este a szülőknek mutatta be díjnyertes előadását az erdélyi Osonó Színház. A családok problémáit górcső alá helyező, megrázó előadásról a szülők és a gyerekek is beszámolnak...

péntek (április 26.)
EKIF Pedagógus Konferencia - tanítás nélküli munkanap
hétfő (április 29.)
A 11. C és a 11. E paksi atomerőmű látogatása
Reggeli zsolozsma a 10. a osztállyal
07:25
kedd (április 30.)
A 11. A és a 11. D paksi atomerőmű látogatása
csütörtök (május 2.)
Idegen nyelvi dolgozat - 7-9-11. évfolyamon
07:30
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)