Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Programok

Táncszínház a 9.D-ben

2019. május 28.

Nem mindennapi élményben volt része kilencedikes médiásainknak: saját osztálytermükben láthattak vendégül egy táncszínházi előadást. A szokatlan forma és a torokszorító téma ellenére (vagy éppen ezért?) meghatározó színházi élménnyel gazdagodtak a fiatalok, ráadásul a program végére ők is alkotótársakká válhattak. Diákbeszámoló és képgaléria! 

 

Bérmálás 2019

2019. május 26.

A Szentlélek sajátos erejével gazdagodtak  azok a diákjaink, akiknek 2019. május 12-én Snell György Esztergom-budapesti segédpüspök a bérmálás szentségét szolgáltatta ki a Felsővízivárosi Szent Anna templomban. 

A filmen az ünnep legszebb részei láthatók a köszöntéstől az udvari ünnepségig.  

Éghajlatváltozás

2019. május 1.

2019. április 4-én csütörtökön iskolánkba látogatott Dr. Botos Barbara klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár, hogy a 9. évfolyam diákjainak egy előadást tartson az éghajlatváltozásról és annak következményeiről. Ez az a téma, amely mindannyiunkat érint, és a mostani fiatal generáció tagjai azok, akik a jövőben hatékonyan tehetnek is. Földünk védelme érdekében, mert ha nem, akkor „lassan megfővünk, mint a békák a fazékban”.

Március 20: olasz-francia délután

2019. április 25.

Idén ismét a rajz teremben került megrendezésre az olasz-francia délután, melynek témája a divat volt. 20 fő  6 csoportban mérhette össze tudását. A részvevők bővítették a ruhaneműkhöz, kiegészítőkhöz, sminkhez és színekhez kapcsolódó szókincsüket, képek alapján beazonosítottak katonai és rendőri egyenruhákat, focimezeket és divatházak logóit, majd kitöltöttek egy totót és próbára tették szaglóérzéküket egy-egy nevesebb parfüm illatának erejéig. A versenyt közös pizzázás zárta. 

 

Land Art foglalkozás franciát tanuló diákokkal

2019. április 25.

Mazzag Tímea, a Francia Intézet tanára kreatív foglalkozást tartott március 20-án a kilencedikes franciásoknak. Másfél óra alatt a diákok gyönyörű fotókon keresztül megismerhették a Land Art művészeti irányzat főbb alkotásait és jellemzőit, majd Tímea segítségével ők maguk is alkotókká váltak. A Land Art, mely a Föld anyagaiból és a tájba illeszkedve hozza létre gyakran monumentális installációit, a 60-as évek végén jött létre Amerikában. Célkitűzései közé tartozik a természetvédelem fontosságának tudatosítása. Ezzel a programmal a fenntarthatósági témahéthez kapcsolódtunk.

Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)