Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Programok

Pedagógusaink elismerése

2018. június 21.

Június első hétvégéjén ünnepli hagyományosan a társadalom a pedagógusokat. Ez alkalomból a Budavári Önkormányzat köszöntötte a tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményeket elért diákok felkészítő tanárait. Iskolákból idén Keszey Balázs és Varga Sándor tanárurak vehették át munkájuk elismeréseként a Díszoklevelet.

És idén a Nemzeti könyvtár már másodszor ajándékkönyvekkel kedveskedett kiváló munkát végző pedagógusoknak munkájuk elismeréséül.

A kamaszkor elviselhetetlen könnyűsége

2018. június 3.

Május 29-én a Spirit Színházban „The unbearable liteness of being teen” címmel elgondolkodtató és egyben szórakoztató színdarabot láttunk angol anyanyelvű drámacsoport előadásában. Köszönjük a lehetőséget! 

Krisztus feltámadt!

2018. április 3.

A Feltámadottba vetett hit örömétől teljes húsvétot kívánunk minden kedves diákunknak és családjuknak a gimnázium tanárai és munkatársai nevében

 

Endrédi Józsefné

igazgató

Nagyszombat

2018. március 31.

Nagyszombat a várakozásé. A názáreti ház máriás csendjét idézi. A készület ideje. Az apostolok kétség és félelem, a hatalom számítgatás és erőszakos féltés, az őrök hazugság és korrupt részegség között töltik a napot.

Nagypéntek

2018. március 30.

Nagypénteken a keresztúton arcra zuhanó Krisztus mellé mi magunk is arcra borulunk. Cur Deus homo? Miért lett Isten emberré? Ezért. Isten lesz emberré porba alázottságában, megalázottá kevélységünk miatt. Kiüresítette önmagát: de már nemcsak Istenhez, hanem emberhez sem hasonlít. Csak fájdalom. A fájdalmak férfia. Mindent – egészen a halálig. Mégpedig a kereszthalálig. A végtelen Isten végtelen távolságba kerül Fiától. Így kerül mindenki történelme közéjük, így teljes a Megváltásunk.

Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)