Vissza a nyitóoldalra

Pedagógusaink elismerése

2018. június 21.

Június első hétvégéjén ünnepli hagyományosan a társadalom a pedagógusokat. Ez alkalomból a Budavári Önkormányzat köszöntötte a tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményeket elért diákok felkészítő tanárait. Iskolákból idén Keszey Balázs és Varga Sándor tanárurak vehették át munkájuk elismeréseként a Díszoklevelet.

 

Keszey Balázs

1999 óta tanít a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban. Iskolánk egyik legsokoldalúbb tanára, öt szakon szerzett diplomát, így matematika, fizika, történelem, filozófia és hittan szakos tanár. Folyamatosan képzi magát és ennek gyümölcseként nevelőmunkája is sokoldalú. Kiemelkedő szerepe van diákjaink olvasóvá nevelésében. Valamennyi szaktárgyából érettségire is eredményesen készít fel, tavaly is egyik tanítványa fizikából emelt szinten 100 %-os eredménnyel vizsgázott.

Az elmúlt 5 tanévben szinte mindig bekerült a filozófia OKTV döntőjébe tanítványa.  Az előző években már volt 18. és 19 helyezésük, idén egy 22. és 23. helyezést sikerült elérni diákjaival.

Ezt a folyamatos versenyfelkészítő tevékenységet jutalmazta a Budavári Önkormányzat.

 

Varga Sándor

2010 óta dolgozik a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban, magyar és média szakos tanárként. Az elmúlt években rengeteg szavalóversenyre készítette fel tanítványait, idén is több alkalommal hoztak el arany, ezüst és bronzérmeket. Rendezett színdarabokat, melyet a József Attila Színházban az Ádámok és Évák Ünnepén mutattak be. Média szakos tanárként az elmúlt években több diák filmszemlén indította eredményesen diákjait.

Idén Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából egy műsorral léptek fel a Barabás Villában.

Egy diákja, Petrovics Sára a Pázmány Egyetem Bölcs-Ész kommunikációs tanulmányi versenyén bronzérmes lett. A médiás diákjai közül OKTV-n tavaly 16 lett Kozák Dávid, idén pedig 10. helyezést ért el Egri Vitéz.

Ezt a sikersorozatot jutalmazta a Budavári Önkormányzat.

 

A Nemzeti Könyvtár díjazottjai

Idén a Nemzeti könyvtár már másodszor ajándékkönyvekkel kedveskedett kiváló munkát végző pedagógusoknak munkájuk elismeréséül.

Kiri Andrea a gimnázium idegen nyelvi munkaközösségének vezetője, aki elsősorban az iskolai nyelvoktatás reformjának kidolgozásában való aktív közreműködéséért kapta ezt az elismerést. Mindennapi nevelő-oktató munkája, osztályfőnöki tevékenysége is példaértékű, házi versenyek ötletgazdája és fő szervezője, de külső versenyekre is eredményesen készíti fel a diákokat.

 

 

Lőkös-Birdal Diána elsősorban osztályfőnöki tevékenységéért kapta az elismerést. Már másodszor médiás osztályfőnök, számtalan színjáték ötlete, betanítása, rengeteg személyes törődés jellemezte az elmúlt évek alatt munkáját. A hittan tantárgy tanításban, megszerettetésében nagy szerepe van.

 

 

Almási János tanár úr matematika-fizika tanár a színvonalas oktatás mellett versenyekre is készít fel diákokat jó eredménnyel.  Idén óriási sikert ért el Nyéki Mónika 8. osztályos tanulóval az országos fizikaversenyen, amin számtalan diák indul, ebből a népes mezőnyből az országos döntőbe bejutva 19 helyet és fizikatörténetből 1. helyet ért el, melyet a zsűri különdíjjal is jutalmazott.  

 

 

Benyhe Bernát tanár úr idén másodszor tanította be sikeresen a József Attila Színházban az Ádámok és Évák ünnepére az iskola színjátszó körét, ahol idén ismét megnyerték az est fődíját. Elsősorban ezt szeretnénk megköszönni neki.

 

 

 

Csapó Tamás tanár úr iskolánk földrajz tanára. Az egyházmegyei Geo-EKIF versenyt már másodszor szervezet meg nagyon ötletesen. Rendíthetetlenül készíti fel a 10. osztályosokat évről-évre az Euroscola versenyre, melyen idén ezüstérmesként Strasbourgba kijutott iskolánk csapata.

 

 

Irodalmi kávéházVissza a(z) programok oldalraKrisztus feltámadt!
szerda (augusztus 21.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
augusztus 27-augusztus 28.
Tankönyvosztás
kedd (augusztus 27.)
Javító- és pótvizsga
08:00
hétfő (szeptember 2.)
Évkezdés az iskolában
12:00
Veni Sancte
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)