Vissza a nyitóoldalra

Minitramp diákolimpia

2017. május 19.

Iskolánk meghívást kapott a Kőbányai Széchenyi István Általános Iskolába, a minitrampolin Diákolimpiára. Egy lány csapattal tudtunk indulni, az érettségi és évfolymvizsgák, kompetencia felmérők közepette hat lelkes lány akart versenyezni: István Katica, Jóború Kitti, Bizey-Nagy Gabriella, Szakály Anna, Somló Anna és Gyulai-Sárdi Diána.

Kevés, összesen hét csapat indult alsó-, felsőtagozatos, és középiskolás korosztályban. A verseny érdekessége, hogy volt szinkronugrás is, amit amúgy ritkán szoktak kiírni. A gyakorlat lényege, hogy két versenyző egyszerre két külön trampon ugorja ugyanazt az ugrást, és akkor kapnak érte jó pontot, ha egyszerre, egyformán, egy magasságban… hajtják végre az ugrásokat.
Természetesen mindhárom versenyszámban (csapatban és egyéniben is) indultunk. Az ugrások szokásos függőleges felugrás, terpesz csuka, tigris bukfenc, szaltó, szaltó variáció. Mindezt nemenként, korcsoportonként külön-külön, csapat eredmény számított. A lányok nagyon ügyesek szerepeltek: a csapat aranyérmet nyert. 
Ezután az egyéni ugrások következtek, csapatonként legfeljebb 3 fő indulhatott. Itt Dia duplaszaltóval aranyérmet, Gabi ezüstöt nyert, Katica pedig nagy örömünkre bronzéremmel végzett.
Végül a szinkronugrások következtek. Párosával álltak össze a gyerekek, szintén nem- és korcsoportonként. Itt is érmet sikerült nyerni: a Szakály Anna-Bizey-Nagy Gabi páros 1., a Somló Anna-Gyulai-Sárdi Dia páros pedig 2. lett! Összességében nagyon jól sikerült, önbizalom növelő verseny volt.

Gratulálok, lányok, nagyon ügyesek vagytok!

Gyulainé Poczik Zsuzsa

Kötélmászó verseny az EKG-banVissza a(z) versenyek oldalraDiákolimpia Országos Döntő Szertorna
hétfő (november 19.)
Reggeli zsolozsma a 11. e osztállyal
szerda (november 21.)
Tollaslabda házibajnokság
szombat (november 24.)
Pályaorientációs nap
hétfő (november 26.)
Reggeli zsolozsma a 10. a osztállyal
szerda (november 28.)
Szertorna házibajnokság
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)