Vissza a nyitóoldalra

Meghalt, de föltámadt!

2021. április 2.

 

„Mi történt? Nagy csend van ma a földön. Nagy csend és teljes elhagyatottság” – imádkozzuk nagyszombaton az olvasmányos imaórában egy ókori szentbeszédből idézve.

A nagyszombat csendjét mi is átéljük, amikor ezekben a napokban megállunk, elcsendesedünk. Ez a csend békés és reményteli, hiszen tudjuk: „Vár már örök hajlékod, díszes lakóhelyed örök javakkal telve, vár már az öröktől fogva számodra készített mennyek országa”.

Ezekben a nehéz hetekben is tekintsünk bizakodva Jézus keresztjére. Keressük a választ kérdéseinkre a keresztet szemlélve. Bátorítson bennünket Szt. II. János Pál pápa gondolata a keresztről: „az a legmélyebb pont, ameddig az istenség lehajolt az emberhez, és mindahhoz, amit az ember – főleg a nehezebb és sanyarúbb időkben – a maga szerencsétlenségének nevez.”

Domokos atya ajándéka az iskola lépcsője mellett egy feszület, alá ezt írta nekünk: „Így szeretett az Isten”. A kereszt azt jelenti, hogy az örök szeretet ápolni kezdte azokat a sebeket, melyek az emberek földi élete folyamán a leginkább fájnak, s hogy beteljesedett a messiási ígéret, melyet egykor a názáreti zsinagógában mondott.

Húsvét Ünnepére valamennyi diákunk családjának kegyelmekben gazdag szent három napot, békét és örömet kívánunk.

Kelemen László atya

iskolánk hittanára

 

 

 

Vissza a(z) programok oldalraIskola az ország szívében
hétfő (május 3.)
A tavaszi írásbeli érettségi vizsgaidőszak kezdete
Tanítás nélküli munkanap - írásbeli érettségi
kedd (május 4.)
Tanítás nélküli munkanap - írásbeli érettségi
szerda (május 5.)
Tanítás nélküli munkanap - írásbeli érettségi
csütörtök (május 6.)
Digitális munkarend szerinti oktatás a 7-11. évfolyamokon
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)