Vissza a nyitóoldalra

Land Art foglalkozás franciát tanuló diákokkal

2019. április 25.

Mazzag Tímea, a Francia Intézet tanára kreatív foglalkozást tartott március 20-án a kilencedikes franciásoknak. Másfél óra alatt a diákok gyönyörű fotókon keresztül megismerhették a Land Art művészeti irányzat főbb alkotásait és jellemzőit, majd Tímea segítségével ők maguk is alkotókká váltak. A Land Art, mely a Föld anyagaiból és a tájba illeszkedve hozza létre gyakran monumentális installációit, a 60-as évek végén jött létre Amerikában. Célkitűzései közé tartozik a természetvédelem fontosságának tudatosítása. Ezzel a programmal a fenntarthatósági témahéthez kapcsolódtunk.

 

Bogyók? Magvak? Termések? Gallyak?

Vajon mire készülhet március 20-án a kilencedik évfolyam franciás csapata? Ez nem játék és nem boszorkányság, hanem a művészet egy különleges ágazata. Tímeától francia nyelven olyan instrukciókat kaptunk, hogy formákat és alakzatokat, vagy kisebb képeket készítsünk a rendelkezésre álló anyagokból. Éreztük és tudtuk, hogy amit alkotunk, az nem lesz maradandó. A részvétel volt a fontos, a hangulat pedig fantasztikus volt. Kint a természetben, a porban az alakzatok megvalósításán dolgoztunk, és tudtuk hogy ez is ennek a pornak a részévé válik majd, és hogy idővel mi is. Ezek a gondolatok különösen fontosak böjti időszakban, hiszen ember mivoltunk is ebből áll. De közben az alkotó keze kiemel ebből a porból és egy röpke tündöklés erejéig szárnyalni hagy. (Kiss Lelle, 9c)

 

A Land Art lényege, hogy természetes alapanyagokból a természetben alkotunk. Ezt tettük mi is, március 20-án, amikor ellátogatott hozzánk a Francia Intézet egyik tanára. Hoznunk kellett magunknak babot, lencsét, kisebb kavicsokat és terméseket. Ezekből formáztunk különféle alakú vonalakat, például kígyóvonalat, csigavonalat. És persze mi is alkottunk a természetben, egy játszótéren, faágakból, virágokból és azokból amiket ott találtunk.

Nagyon élvezetes program volt. Köszönjük! (Nyáry Hanna, 9c)

ÉghajlatváltozásVissza a(z) programok oldalraSzoboravatás Semmelweis Ignác bicentenáriumára
szerda (augusztus 21.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
augusztus 27-augusztus 28.
Tankönyvosztás
kedd (augusztus 27.)
Javító- és pótvizsga
08:00
hétfő (szeptember 2.)
Évkezdés az iskolában
12:00
Veni Sancte
17:00
Land Art foglalkozás franciát tanuló diákokkal
2019. április 25.
10 darab kép
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)