Vissza a nyitóoldalra

Land Art foglalkozás franciát tanuló diákokkal

2019. április 25.

Mazzag Tímea, a Francia Intézet tanára kreatív foglalkozást tartott március 20-án a kilencedikes franciásoknak. Másfél óra alatt a diákok gyönyörű fotókon keresztül megismerhették a Land Art művészeti irányzat főbb alkotásait és jellemzőit, majd Tímea segítségével ők maguk is alkotókká váltak. A Land Art, mely a Föld anyagaiból és a tájba illeszkedve hozza létre gyakran monumentális installációit, a 60-as évek végén jött létre Amerikában. Célkitűzései közé tartozik a természetvédelem fontosságának tudatosítása. Ezzel a programmal a fenntarthatósági témahéthez kapcsolódtunk.

 

Bogyók? Magvak? Termések? Gallyak?

Vajon mire készülhet március 20-án a kilencedik évfolyam franciás csapata? Ez nem játék és nem boszorkányság, hanem a művészet egy különleges ágazata. Tímeától francia nyelven olyan instrukciókat kaptunk, hogy formákat és alakzatokat, vagy kisebb képeket készítsünk a rendelkezésre álló anyagokból. Éreztük és tudtuk, hogy amit alkotunk, az nem lesz maradandó. A részvétel volt a fontos, a hangulat pedig fantasztikus volt. Kint a természetben, a porban az alakzatok megvalósításán dolgoztunk, és tudtuk hogy ez is ennek a pornak a részévé válik majd, és hogy idővel mi is. Ezek a gondolatok különösen fontosak böjti időszakban, hiszen ember mivoltunk is ebből áll. De közben az alkotó keze kiemel ebből a porból és egy röpke tündöklés erejéig szárnyalni hagy. (Kiss Lelle, 9c)

 

A Land Art lényege, hogy természetes alapanyagokból a természetben alkotunk. Ezt tettük mi is, március 20-án, amikor ellátogatott hozzánk a Francia Intézet egyik tanára. Hoznunk kellett magunknak babot, lencsét, kisebb kavicsokat és terméseket. Ezekből formáztunk különféle alakú vonalakat, például kígyóvonalat, csigavonalat. És persze mi is alkottunk a természetben, egy játszótéren, faágakból, virágokból és azokból amiket ott találtunk.

Nagyon élvezetes program volt. Köszönjük! (Nyáry Hanna, 9c)

ÉghajlatváltozásVissza a(z) programok oldalraSzoboravatás Semmelweis Ignác bicentenáriumára
hétfő (május 27.)
Reggeli zsolozsma a 10. d osztállyal
07:25
szerda (május 29.)
Matematika évfolyamdolgozat 7.,9.,11. évf.
Országos kompetencia mérés a 8., és a 10. évfolyamon
péntek (május 31.)
Fakultációkra való jelentkezés határideje - 11.évf.
Nyelvválasztás határideje a 10.a,b osztályokban
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)