Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Kirándulások

A nagy Börzsönyi kirándulás

2019. október 14.

A 7.b első egész napos túrája a Börzsönybe vezetett. Olvassátok Gácsi Gergő sorait, és tekintsétek meg Tóth Benedek rajzát, illetve vigyetek sok folyadékot ha legközelebb kirándultok.

EKG-sok a bencések nyomában

2019. október 14.

Régóta gyümölcsöző kapcsolat létezik az első kerületi Lánchíd Kör és a Várnegyed legrégebbi középiskolája, a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium között. Ennek keretén belül a Kör neves előadókat hív az EKG dísztermébe, másrészt diákjai számára tanulmányi kirándulásokat szervez az ország különböző pontjaiba a kerületi önkormányzat támogatásával. Ezúttal a bencés rend ősi bázisai, Győr és Pannonhalma kerültek célkeresztbe egy busznyi lelkes tanuló számára.

Gólyanapok az 9.(E)KG-ban

2019. szeptember 24.

Augusztus 29-én léptünk be először az osztálytermünkbe, hogy részt vegyünk az osztályfőnökünk által szervezett gólyanapon. Azt hiszem, az egész osztály nevében mondhatom, hogy nagyon izgultunk, mi vár minket ezen a napon. Már előtte napokat, vagy akár heteket szenteltünk annak, hogy gondolkozzunk, milyenek lesznek az új osztálytársak, milyen lesz a tanárnő és milyen lesz ebbe az iskolába járni. Személy szerint több ezer történetet lejátszottam a fejemben, hogy milyen lesz az első találkozás. A valóság viszont jobb volt, mint bármelyik verziómban.

Alkotótábor Badacsonytomajon 2019

2019. szeptember 22.

Az idei nyár sem múlt el aktív alkotói munka nélkül, amelyben iskolánk diákjai is részt vettek. A tábor 2019. július 14. és 24. között tartott, a Balaton-felvidék által kínált gazdag látnivalók, történelmi múlt és természeti környezet nyújtott inspirációt a közös alkotói munkához. A tábor Nagy Ottó, iskolánk rajztanára vezetésével, öt, majd egy később csatlakozó diákkal kiegészülve hat fő részvételével zajlott.

Tánctábor a Tisza mellett 2019

2019. szeptember 22.

(Nagykörű, 2019. augusztus 26-31.)

Egy bennfentes kívülálló feljegyzései

– avagy hogyan látja egy leendő 7.-es a leendő 12.-esek táborát, akik épp 7.-ben, a gólyatáborban, jártak először ott, ahol az előbbi minden nyarát tölti.

péntek (október 18.)
1. nyílt nap
hétfő (október 21.)
A 11. B osztály zsolozsmát imádkozik az iskola diákjaiért
07:20
csütörtök (október 24.)
Megemlékezés az 1956-os forradalomról
október 26-november 3.
Őszi szünet
október 28-október 29.
Szalamandra tábor - 12. évf.
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)