Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Kirándulások

EKG Nagytábor

2017. április 11.

Az EKG alapításának 330., újraalapításának 20. évfordulóját egyebek mellett jubileumi nagytáborral is megünnepli 2017. július 18 és 23 között Pusztamaróton.

Nyelvtanfolyam Dél-Angliában 2017

2017. január 17.

2017. október 21-28-ig, immár harmadik alkalommal, szervezünk Angliába nyelvtanfolyammal egybekötött tanulmányutat.  Idén Dél-Anglia az úti cél (Hastings, Battle, Canterbury, Eastbourne, London). Szállás angol családoknál, délelőtt angol nyelvtanfolyam (4 nap, anyanyelvi tanárokkal), délután pedig Anglia szép tájain járunk. Várunk Téged is! 

Bécsi kirándulás 2016

2016. december 24.

Idén már tizenkettedik alkalommal látogattunk el a Bécsbe, hogy ismét megcsodálhassuk a kivilágított Városháza előtti adventi vásárt. S hogy mi volt a meglepetés? S melyik zenekarnak vezényeltek diákjaink? S hogy volt e Kinderpunch? Volt -e ismét újdonság a vásárban? Ezekre a kérdésre is választ kap mindaz, aki tovább olvassa a cikket.  

Anglia – 57 hangra

2016. december 15.

Élményekben és látnivalókban gazdag egy hetet töltött a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium 52 diákja és 5 tanára Nyugat – Angliában október utolsó hetében.  Sokaknak ez volt az első útja Angliába és megismerhettek egy európai, mégis kicsit más világot a könyvek után testközelből. Muszáj volt angolul beszélni a nyelviskolában, a befogadó családoknál, a boltban, a múzeumokban ezért bátrabbak lettek a diákok angolul. Mindenkinek más tetszett a legjobban, de abban egyetértünk, hogy mindannyian nagyon jól éreztük magunkat!

Kirándulás a koronázó városba

2016. november 24.

Magyarországnak a történelem viharai miatt sok fővárosa volt, királyokat is több helyen koronáztak. A török hódítás és a Habsburgok térnyerése alakította ki azt a szokást, hogy a Bécshez közel eső Pozsony is megszerezte magának ezt a kitüntető címet. De nem csak ezért látogatott ide az EKG két osztálya, hanem mivel ez a város sok egyéb üzenetet is hordoz a diákok számára és minden más ide látogatónak is.

péntek (április 28.)
Tanulógyűlés: 11.a,b,c,d; 12.a,b,c,d
07:45
kedd (május 2.)
Reggeli zsolozsma a 10.B osztállyal
12-esek lelki felkészítése
07:30
péntek (május 5.)
Ballagás
10:00
hétfő (május 8.)
Magyar írásbeli érettségi vizsga
08:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)