Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Kirándulások

Bécsi kirándulás 2018.

2019. június 20.

Idén már tizennegyedik alkalommal látogattunk el Bécsbe, hogy ismét megcsodálhassuk a kivilágított Városháza előtti adventi vásárt. S hogy mi volt a meglepetés? S melyik nevezetességet néztük meg? S hogy volt e Kinderpunch? Volt -e ismét újdonság a vásárban? Ezekre a kérdésre is választ kap mindaz, aki tovább olvassa a cikket.  

Állatkerti látogatás 2018.

2019. június 20.

Már évek óta október elején ellátogatunk az Állatkertbe. Idén is hasonlóan tettünk, s az időjárás is kedvezett nekünk, hiszen szép napos idő volt. Arról, hogy még mi történt ezen a délutánon, kérjük, hogy kattintson a részletekre!

Füleki kirándulás határtalanul

2019. június 6.

Beszámoló a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium 9. B. osztályának, valamint a Füleki Gimnázium Magyar Tagozat 10. osztályának közös programjáról

 

A program a Határtalanul! program keretében valósult meg.

Határtalan élmény egy szabadkai osztálykirándulás

2019. június 3.

A 7. a osztály a „Határtalanul” program keretében Szabadkára és környékére indult. A három napos osztálykirándulás kulturális, tanulmányi, közösségi és hazafiassági célokat tűzött ki maga elé, és a helyi magyar közösség hathatós támogatásával nagyon jól sikerült.

Római tudományos konferencia

2019. március 5.

Február 3. és 10. között Rómában tudományos konferencián vettem részt, melynek témája a transzhumanizmus és a poszthumanizmus kritikája matematikai, filozófiai és irodalmi megközelítésben. Az eseményt korunk talán legnevesebb latinistája, a Luigi Miraglia által vezetett Accademia Vivarium Novum szervezésében Magnum Miraculum Homo címen került megrendezésre. A neves előadók között szerepelt a Vatikán képviseletében Monsignor Marcelo Sánchez Sorondo, a Pápai Tudományos Akadémia elnöke is.

Kárpáti Zsolt - A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium tanára

Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)