Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Kirándulások

Tanári kirándulás Munkácson

2018. október 9.

A tantestület augusztus 23-án és 24-én Munkácson járt az igazgatóasszony kezdeményezésének köszönhetően. Idegenvezetőnk az Örökség-díjjal kitüntetett tanár és helytörténész, Popovics Béla volt, akit a tanári karból már többen ismertünk a Hadik-bálnak köszönhetően.

 

Visegrádon a hetedikesek

2018. október 9.

Immáron hagyomány a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban, hogy a hetedik évfolyam Magyarország egyik korábbi fővárosába kirándul a Lánchíd Körrel közösen, hogy megismerjék a Duna-kanyart védő fellegvár történetét és természeti kincseit. Természetesen nem maradhattak ki a közösségi programok sem, ennek keretében lehetőség nyílt az arra „érdemesek” hajítógéppel való eltávolítására is…

Kirándulunk!

2018. október 9.

 

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét felkerekedett a 9. B osztály, valamint a hozzájuk tartozó kisebb-nagyobb családtagok, kutyák…

Díjnyertes szarvasbikát lőtt a 9.D!

2018. október 1.

Na jó, azt azért nem... De cserháti éjszakai túrájuk során nemcsak közvetlen közelből hallották a bőgő bikákat, de a magyarnándori vadászháznál közelről is megcsodálhattak két gyönyörű elejtett példányt. Közben megküzdöttek az elemekkel, eláztak, kis híján éhen haltak, és még jól is érezték magukat. Vadászkaland médiás módra, Széchenyi Zsigmond (volt EKG-s!) után szabadon. 

A béke nyomában, avagy egy hét Itáliában

2018. szeptember 11.

A 11.D-s Cseri Klaudia hét napot töltött a nyár derekán ministránsokkal Olaszországban. Nem egyedül az EKG-ból, hiszen  – mások mellett – ott volt Hornyák Réka és Pozsonyi Anna, Bakos Illés és Dobos Marcell, Pálfalvi Tamás és Pintér Balázs…  A Padova–Orvieto–Róma útvonalon haladtak, a Szent Péter téren Ferenc pápa integetett nekik az ablakból! Szöveges-képes útinapló az utazásról, a látottakról és az élményekről. Kedvcsináló, hogy sokan eljussatok Vatikánvárosig. 

 

hétfő (október 15.)
Szaktanári fogadóóra
16:00-19:00
szerda (október 17.)
1949 előtti öregdiákok találkozója
10:00
csütörtök (október 18.)
Egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért
09:00
péntek (október 19.)
Megemlékezés az 1956-os forradalomról
szombat (október 20.)
Szalagavató bál
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)