Vissza a nyitóoldalra
Események >>

Kirándulások

EKG-s cserkészek Nyugat-Virginiában

2019. november 10.

Ezen a nyáron 2 EKG-s diák is lehetőséget kapott arra, hogy a magyarokat képviselve elutazzon a 24. Világ Dzsemborira Észak Amerikába, a Magyar Cserkészszövetség szervezésében.

Szarvasbőgés 2.0

2019. november 10.

 A 10.D megcsappant létszámmal ugyan, de elindult az osztály történetének második szarvasbőgésére. Sok holmival megrakodva felnyomakodtunk a metróra. Külső szemmel úgy nézhettünk ki, mint egy vándorcirkusz, mivel minden szabálynak ellentmondva letelepedtünk a földre. Ezután buszokkal utaztunk tovább Magyarnándor felé. Tanulva a múltkoriból, lelkiekben már felkészítettük magunk a síneken való hosszú vándorlásra az állomástól a szálláshelyig. Szerencsénkre azonban nem így lett: a busz közvetlenül a szállásunk mellett rakott le minket.

Egyszer itt - másszor ott…

2019. október 25.

Ismét látogatóban volt nálunk lengyel testvériskolánk.

Október 7. és 11. között napos, kellemes őszi időnk volt, de nem csak ez derítette fel iskolánk egét. 25 diák három tanárral ismét ellátogatott hozzánk a lengyelországi Zegocina Szent Hedvigről elnevezett középiskolájából.

A nagy Börzsönyi kirándulás

2019. október 14.

A 7.b első egész napos túrája a Börzsönybe vezetett. Olvassátok Gácsi Gergő sorait, és tekintsétek meg Tóth Benedek rajzát, illetve vigyetek sok folyadékot ha legközelebb kirándultok.

EKG-sok a bencések nyomában

2019. október 14.

Régóta gyümölcsöző kapcsolat létezik az első kerületi Lánchíd Kör és a Várnegyed legrégebbi középiskolája, a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium között. Ennek keretén belül a Kör neves előadókat hív az EKG dísztermébe, másrészt diákjai számára tanulmányi kirándulásokat szervez az ország különböző pontjaiba a kerületi önkormányzat támogatásával. Ezúttal a bencés rend ősi bázisai, Győr és Pannonhalma kerültek célkeresztbe egy busznyi lelkes tanuló számára.

kedd (december 10.)
Házi floorball bajnokság
A 10. C és a 11. D osztály Roráte szentmiséje a Szent Anna templomban
06:30
szerda (december 11.)
A 10. A és a 10. B osztály Roráte szentmiséje a Szent Anna templomban
06:30
csütörtök (december 12.)
Történelem évfolyamvizsga 11.évf. - írásbeli
A 9. A és a 9. B osztály Roráte szentmiséje a Szent Anna templomban
06:30
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)