Vissza a nyitóoldalra

Kerületi kötélmászó és függeszkedő verseny

2019. január 21.

Népes csoporttal, 24 fővel, két lány és egy fiú csapatcsapattal tudtunk indulni a kerületi kötélmászó és függeszkedő versenyen. Népes mezőny fogadott minket, összesen hét csapat szerepelt.

A fiúk függeszkedő versenyével kezdtünk. Egy csapat nyolc főből áll, mindenkinek fel kell függeszkedni állásból teljes magasságig. Nagyon szorosan alakult a verseny, 'szétmászással' kellett eldönteni a 2. és 3. hely sorsát, mert pontszám egyenlőség alakult ki! Az első 'szétmászás' is teljesen egyszerre történt, így a második döntött, amivel a 2. helyet szerezte meg fiú csapatunk a Pató Péter, Somogyi Máté, Kravalik Bertalan, Bata Álmos, Rózsahegyi Kristóf, Portik-Lukács Rajmund, Fábián Ferenc, Sipos Sándor összeállításban.
Ezután a lányok csapatversenye következett, ahol a lányoknak mászókulcsolással kell felmászni a kötél tetejéig. Két lány csapatunk volt, akik sajnos egymás ellen is küzdöttek, de nagyon jól sikerült: mert mindkét csapatunk dobogón végzett!, az 1. és a 3. helyezést sikerült begyűjteni! A csapatok tagjai: Szakály Anna, Gallay Gabriella, Garamszegi Anna, Androvics Alexandra, Bizey-Nagy Gabriella, Csapodi Kinga, Pusztai Virág és Bócsa Alexandra; valamint Bisztrai Kira, György Emma, Sipos Orsolya, Csatai Petra, Sipos Flóra, Karádi Ágnes, Petrovics Gréta és Holló Ágnes.

Ezután a fiúk egyéni függeszkedése következett, ülésből, teljes magasságig. A fiú csapatunk majdnem minden tagja megpróbálta, és ketten érmesek is lettek! Somogyi Máté megnyerte, Kravalik Bertalan lett a második! Szép volt, fiúk!
A lányok közül még többen jelentkeztek, nem is fértek a padra, annyian szerették volna megnyerni az érmeket! A mi lányaink, a dobogó mindhárom fokát elfoglalták: Szakály Anna 1., Bizey-Nagy Gabriella 2., Bisztrai Kira 3. lett! Szép volt, lányok!

Minden csapatunk éremmel tért haza! Gratulálok mindenkinek! Köszönöm, hogy eljöttetek, és köszönöm Hamvas Márk kollegám segítségét!

Gyulainé Poczik Zsuzsa   

Kerületi ping-pong versenyVissza a(z) versenyek oldalraIrodalmi pályázat vers- és prózaíróknak!
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)