Vissza a nyitóoldalra

Földön, vízen, levegőben – a (volt) 9.D kenutábora

2019. szeptember 22.

 

A csapat összetartása egyenesen lenyűgöző volt számomra, újra és újra tudatosult bennem, hogy milyen jó közösség vagyunk. Amikor főztünk, eveztünk vagy épp sátrakat vertük fel, számíthattunk egymás támogatására, odaadására. Gyönyörű helyeket, érdekes állatokat láttunk, hazaérvén nem is tudtam, hol kezdjem a mesélést.

(Hévizi Adorján)

 

A Keleti pályaudvarról indultunk és oda is érkeztünk vissza. Vonattal mentünk Rajkáig, ahonnan egy kis gyakorlás után elindultunk a kenukkal. Kirándulásunkon Tanár úr és a régi diákjai kísértek. 

Első nap volt alkalmam kipróbálni a kormányzást is, de utána ezt inkább kihagytam. Elfelejtettem mondani, a vonat késett, és ezért lekéstük a csatlakozást, ami ahhoz vezetett, hogy később szálltunk vízre, ezért nem tudtuk megtenni a Tanár úr által kitűzött távolságot az első napon. Ezért második nap 30 kilométert kellet megtennünk, és ez végül sikerült!

Összekeverednek az emlékeimben a kempinghelyszínek. Az utolsó előttit kivéve mind vadkemping volt. Biztos, hogy mindenkinek megvannak a saját emlékei ezekről a helyekről. Nekem most egy élményem jut eszembe, és az is csak egy rövid kis jelenet. Az első este Tanár úr azt hitte, hogy még a sátramban vagyok, pedig már a tábortűznél időztem, egészen pontosan a Tanár úr mögött, csak nem szólaltam meg. Sokszor történik meg velem, hogy láthatatlan vagyok. J

Ahogyan én láttam, mindenki más tempóban akarta élvezni a tábort: én sietni akartam, mindenki más különféleképpen lassan érezte jól magát. Nekem a csendes szemlélődés a kenukban kevésbé esett jól, mint a hosszú beszélgetések.

(Semsey Bálint)

 

Csak úgy repült az idő! A remek társaság, a mozgás és a mesébe illő táj annyira elvonta a figyelmem hogy a hosszú órák is csak pillanatoknak tűntek. Hálás vagyok, mert közelebb kerültem az osztálytársaim egy részéhez, és megismerhettem három csodás embert, EKG-s öregdiákokat. Bár nem ment minden zökkenőmentesen, mindig volt, aki megvigasztaljon, és ezért külön köszönet. Minden kisebb-nagyobb sérülés megérte, mert ezek is aprócska emléket állítanak ennek a tábornak!

(Lévai Georgina)

Tánctábor a Tisza mellett 2019Vissza a(z) kirándulások oldalraGyalogtúra a Börzsönyben 2019
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)