Vissza a nyitóoldalra

Farsang 2020.

2020. február 24.

 

Idén, pár év kihagyás után, az iskola Diákönkormányzata farsangot szervezett. Témának az 1980-as és ’90-es éveket választották. A délutáni összejövetelen felszabadult hangulat és határtalan jókedv uralkodott.

Február 19-én rendeztük a farsangot az iskola minden diákja és tanára számára. Délután háromkor kezdődöt. Kezdésként egy hagyományos székfoglalóval indult az esemény. Eleinte szégyenlősen bújtak elő a ´80/´90-es évek jelmezeit magukra öltő diákok: kisdobos, Spice Girls, John Travolta; és az időszakot meghatározó divat: bő szoknyák, színes ruhák, nagy fülbevalók…

A délután során volt limbó, makaréna, tejszínhabevő-, és karaokeverseny. Egyre lelkesebbek lett a társaság, egy idő után a mikrofon kézről-kézre járt. Hallhattuk a Back street boyst, Abba-t, Bikinit; táncolhattunk a Csókkirályra, sok rockyt a Csavard föl a szőnyeget-re.

A délutánt szabad tánccal folytattuk, még azok is a parketre penderültek, akik kezdetben szégyenlősen csak be-benéztek a terembe. Az elfáradt diákságot szendvics, üdítő várta.

A jelmezverseny eredményhirdetése előtt, közös Just Dance!-be kezdtünk. A youtube videókon bemutatott koreográfia utánzása igazán felszabadult hangulatot teremtett.

Köszönjük a DÖK-nek a szervezést, reméljük a jövőben is lesz hasonló!

 

„Isten veletek, cimborák!” – rendhagyó ballagásVissza a(z) programok oldalraJótékonysági komolyzenei és irodalmi est
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)