Vissza a nyitóoldalra

Egy emlékezetes este

2019. november 26.

 

A rendezvényen immáron nyolcadszor került átadása a Hadik-díj, egy pompás huszárszablya, amelyet Makray Katalin volt köztársasági elnökné asszony adott át Budavár leköszönő polgármesterének, dr. Nagy Gábor Tamásnak. Az este színes programkavalkádjából kiemelkedett a kézdivásárhelyi születési László Attila, a Csillag születik tehetségkutató 2011-es győztese, aki nagy sikert aratott előadásával: a Nélküled közismert dalát a közönség és a díszvendégek is vele együtt énekelték. Szintén csodálatos élményt jelentett a gimnázium végzős növendékeinek pattogós néptáncbemutatója, valamint Popovics Emese munkácsi fiatal népdalcsokra. Az idei bál kezdetét jelentő hagyományos palotás előtt dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár megnyitó gondolatait hallgathatta meg a szépszámú közönség.

Az este folyamán idén is Szűcs Julcsi és csapata gondoskodott az ízletes vacsoráról, amelyhez kiválóan illettek mind a finom borok, mind a Rizmajer Sörfőzde házi készítésű söre. A teaházban és a a kávéházban hangulatos gyertyafény és finom sütemények társaságában meghitt beszélgetések zajlottak, míg a borozóban fantasztikus borok (köztük a Koch Pincészet remekei) és igazi nyüzsgés fogadta a betérőket. Teltház mellett zajlott le Popovics Béla és Szarka György tanulságos helytörténeti előadása, akárcsak a Laposa Birtok öttételes borkóstolója.

A bál külön színfoltja volt Takács Zsuzsa iparművész, divattervező magyaros és modern ruhakölteményeinek bemutatója, amelyhez Bencsik András szakszerű beharangozója is hozzájárult. A  táncházban a néptánc és az autentikus élő népzene kedvelői, a Madarak házibulizenekar muzsikája mellett pedig a 70-es, 80-as évek népszerű slágereinek rajongói is kedvükre kitáncolhatták magukat az este folyamán. Mint minden évben, idén is óriási érdeklődés övezte az éjfélkor kezdődő tombolahúzást, amelyen rengeteg nyeremény – köztük a Hadik Kávéház vacsorameghívásai, a Ménesi Borbár borkóstolója, a Szamos hatalmas ajándékkosara, értékes színházi, múzeumi és programbelépők, remek könyvek, italok és megannyi más ajándék – talált gazdára. A bál éjjel kettőkor ért véget, és bár sokan talán még szívesen mulattak volna tovább, számukra is van egy jó hírünk: 2020-ban következik a jubileumi, 10. Hadik bál, minden eddiginél izgalmasabb és szórakoztatóbb programmal. Találkozunk tehát jövőre!

 

Iskolai farsang 2020Vissza a(z) programok oldalraPályaorientációs nap 4.0
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)