Vissza a nyitóoldalra

BL hangulat az EKG-ban!!!

2017. május 19.

 

A „felsősök” bajnoksága (10-12. évfolyam) körmérkőzéses rendszerben került lebonyolításra. A harmadik helyet a 11CD csapata szerezte meg, megelőzve a (három osztály játékosait is felvonultató) 10ABD-t. A sors úgy hozta, hogy az utolsó mérkőzés egyben a bajnoki cím sorsáról is döntött, hiszen két veretlen csapat találkozott: a 10C és a (Pácz Tamás tanár úr által vezetett) 12AB. Úgy tűnt azonban, hogy ezúttal valóban találkozott az „ellenállhatatlan erő” a „legyőzhetetlen akadállyal”. A gigászok küzdelme végül 1:1-es döntetlennel zárult. A szabályok értelmében így a jobb gólkülönbség döntött, aminek értelmében a 12AB nyerte el a bajnoki címet, a 10C pedig veretlenül lett második.

A 7-9. évfolyamon a csoportköröket követően négy 9.-es osztály került a Final Fourba. Az első elődöntőt a 9A és a 9C osztály vívta. A rendes játékidő nem hozott döntést (2:2), ezért büntetőpárbaj következett, melynek végén a 9C ünnepelhetett. A második elődöntőben a 9AB csapata próbálta megállítani a csoportkörökben +25-ös (!) gólkülönbséggel záró 9E osztályt. A mérkőzés heves esőzés és még hevesebb indulatok záporát hozta. A büntetőt és kiállítást is felvonultató elődöntőt végül a 9E nyerte 3:2-es végeredménnyel, így következhetett a döntő mérkőzés a 9C ellen. Az újonc Baló Zsolt bombagólja hamar jelezte, hogy a 9E a bajnoki címért érkezett a salakpályára, de a 9C Csabai Olivér vezetésével készen állt a küzdelemre és egyenlíteni tudott. A rendkívül színvonalas mérkőzésen később Keszei Balázs és Huber Márton is betalált (9E), amire Csabai duplázása sem bizonyult elegendő válasznak, így a bajnokságot veretlenül a 9E osztály csapata nyerte!

A dobogós csapatok mindkét bajnokságban komoly díjazásban (osztálylabdák elnyerésében) részesültek.

Idén két gólkirályt is hirdettünk. A felsősöknél Márton Szabolcs (5 gól), az alsósoknál pedig Csabai Olivér (15 gól) vehette át a díjat.

Az idei tanév tapasztalatai után ki merem jelenteni, hogy a Reggeli Focibajnokság új hagyományt teremtett az iskola sportéletében, mely reményeim szerint még hosszú ideig nyújt játéklehetőséget a labdarúgás szerelmeseinek.

Jövőre folytatjuk!

Szijártó Mátyás

EKG-s diák nyerte az országos latinversenyt!Vissza a(z) versenyek oldalraKötélmászó verseny az EKG-ban
június 21-június 23.
Beiratkozás
csütörtök (június 21.)
Tájékoztató értekezlet 725. - 12.c mellett működő bizottság
07:30
Tájékoztató értekezlet 723. - 12.d mellett működő bizottság
07:45
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)