Vissza a nyitóoldalra

Bécs 2017

2018. március 6.

A tavalyi évekhez hasonlóan az idei bécsi kirándulásunkon ismét megtöltöttünk egy emeletes buszt. Kora reggel népes diáksereg gyülekezett az iskola előtt, s reggel hatkor már útra is keltünk. Idén egy régi meglepetéssel kedveskedtünk a diákoknak, hiszen a Duna partján álló Duna-toronyhoz vezetett utunk. A torony alulról való megtekintése után a gyors liftekkel elértük a kilátó szintet, amely 155 méteres magasságban helyezkedik el. Innen csodás kilátás tárul a szemünk elé, szinte az egész császári város a lábunk előtt hevert. A bátrabbak még feljebb merészkedtek. Először csak a saját tengelye körül forgó étteremig, amely 26 perc alatt tesz meg egy teljes fordulatot, majd innen a 165 méter magasan lévő, zárt kilátóteraszra is tovább emelkedtek. Csodás kilátás, és csodás időjárás.   

Utunkat folytatva elérkeztünk a belvárosba, persze közben a buszon meghallgattuk diákjaink előadásait a bécsi nevezetességekről. Örömmel hallgattam a német nyelvű előadásokat! Buszunkat elhagyva elsétáltunk a Természettudományi Múzeumig. A múzeumban több szinten, számtalan tárlóban csodálhattuk meg a Föld élővilágát. A múzeumban több mint két és fél órát töltöttünk, de még így is sok mindent csak felületesen tudtunk megszemlélni. A német nyelvű feliratok a diákok német nyelvtudását is próbára tették.

A múzeumi körút után elsétáltunk a Hofburgon keresztül a Stephansdomig. A csodaszép gótikus templomot kívülről-belülről megtekintettük, s beleszippantottunk a Kärtner Strasse karácsonyi hangulatába, majd a Városháza előtti térig sétáltunk. Itt hívogatja a látogatókat minden évben Bécs leghíresebb karácsonyi vására, a Chriskindlmarkt.

Az elmaradhatatlan csoportkép után a Burgtheaternél már észrevettük, hogy idén is üzemel a fákkal szegéklyezett kis utak között a szabadtéri korcsolyapálya. A Kinderpunch is elmaradhatatlan része a Vásárnak, s a megújult bögrének is mindenki nagyon örült. A vásárban a diákok kettesével-négyesével végigjárták a különböző bódékat, s vásárolgattak, nézelődtek. A kimerítő nap után kora este szálltunk buszra, s szinte meg sem álltunk Budapestig. Az élményekkel feltöltődött diákok közül többen már a jövő évi kirándulás programjáról érdeklődött. Egyet ígérhetek: rajtam nem fog múlni, hogy jövőre ismét ellátogassunk Bécsbe az adventi időben!  

Vissza a(z) kirándulások oldalraEKG Sítábor Dachstein síterepen
hétfő (május 28.)
Reggeli zsolozsma a 10. e osztállyal
csütörtök (május 31.)
Fakultációkra jelentkezés határideje a 11. évfolyamnak
péntek (június 1.)
Nyelvválasztás határideje a 10.a,b osztályokban
Elsőpénteki szentmise a Szent Anna templomban
07:30
hétfő (június 4.)
Nemzeti Összetartozás Napja - megemlékezés
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)