Vissza a nyitóoldalra

Állatkerti látogatás 2019.

2020. február 1.

 

A tavalyi évhez hasonlóan az Állatok Világnapja alkalmából állatkerti látogatást szerveztünk. Szokás szerint az alsóbb évfolyamok osztályait vittük el. Még a tapasztalt állatkerti munkatársak is meglepődtek, amikor több mint 250 gimnazista jelent meg egymás után a bejáratnál. A kötelező osztályfényképek után a diákokat 3-5 fős csoportokba osztottuk, s a feladatlapok kiosztása után indulhatott a felfedező túra a kerten belül. A csapatoknak 30 kérdéscsoportra kellett (volna) válaszolniuk, melyek mindegyike egy-egy fajhoz kapcsolódott. Voltak csoportok, akik már az első állomásnál leragadtak, s kíváncsian figyelték, fényképezték a gorillákat. Mások az oroszlánkifutónál időztek, megint mások a szavannán élő állatokat tanulmányozták, s persze voltak olyanok is, akik a Barlang Büfé kínálatát elemezték. Több csoport a Holnemvolt Vár kincseit fedezte fel, s megint mások a Hetedhét Palota játékait próbálták ki.

 A feladatlapok megoldására kapott bő másfél óra így gyorsan letelt, s az élményekkel s többé-kevésbé helyes válaszokat (is) tartalmazó feladatlapokkal visszaérkező csapatok ismét osztályokba rendeződtek, s újabb osztályképek készültek. Volt olyan csoport, akik a lehetőséget megragadva úgy döntöttök, hogy a minél jobb eredmény, s persze az ezzel járó föci/kémia/biosz ötös reményében még maradtak, majd hazavitték a feladatlapot, s otthon folytatták a kutatást.  A többség hazaindult, de voltak olyanok, akik még megvárták a délutáni fókashow-t, s csak ezután intettek búcsút az Állatkert lakóinak. 

Az összesített eredmények alapján az első helyet a 9.a osztályba járó diákokból álló Bölcs Baglyok nevű csapat szerezte meg.  Az első nyolc helyezett csapat tagjai a Gimnázium 1687 Alapítvány jóvoltából tárgynyereményeket, s némi édességet is kapott.

Pácz Tamás

 

Nagytábor 2020 nyarán a BalatononVissza a(z) kirándulások oldalraBécs 2019
február 20-február 23.
Síszünet
hétfő (február 24.)
A sportköri igazolások leadási határideje
A 7. A osztály zsolozsmát imádkozik az iskola diákjaiért
07:20
kedd (február 25.)
Megemlékezés a kommunista diktatúra áldozatairól
szerda (február 26.)
Szentmise - Hamvazószerda
07:30
Állatkerti látogatás 2019
2020. február 1.
25 darab kép
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)