Vissza a nyitóoldalra

A gólyák már a spájzban vannak!

2018. szeptember 15.

Gólya vagyok!

 

Aug. 30., 13:52

 

Izgalommal telve érkeztem meg a Népligethez, ahol már várakozott a nép. Miután mindenki megérkezett, elindultunk az Orczy kertbe, hol kezdetét vette az ismerkedés. Elsők között egy játékos feladvánnyal kezdtünk, melynek lényege egymás nevének kiderítése volt. Másod körben egy logikai, csapatépítő játékban vettünk részt, pontosabban egy kötélkarikán passzíroztuk át magunkat, méghozzá időre. Ezt követően még beszélgettünk egy kicsit, majd kezdetét vette a méta. Négy kör lejátszása után búcsút kellett vennünk egymástól – és a rengeteg seggreeséstől is.

 

Aug. 30., 22:13

 

Éppen álomba szenderülni készültem, mikor váratlanul értesítést kaptam a leendő osztályfőnökömtől. Az üzenetben ez állt:

“Srácok, légyszíves hozzatok 12 tábla csokit. Ez lesz a nyeremény.”

Bár nem értettem miért kell nyereményt vennünk, nem törődve zavarommal teljesítettem a feladatot.

 

Aug. 31., 8:42

 

Már leendő osztálytermemben ülök az újdonsült tesóimmal, azon nevetve, ahogyan Csanád küzd Lele ropijáért, azt kiáltozva: “Zsozspálcika!”

 

Aug. 31., 9:00

 

Most kapunk tájékoztatást az elkövetkezendő négy évről, illetve a mai nap menetéről. Miután elegendő információhoz jutottunk, családunkat kettéosztották. A teremből kilépvén a 600-as aulában találtam magam, hol társaim már gyülekeztek. Nem sokkal később a “bölcs”, “érett”, és a többi, és a többi jelzővel ellátott felsőbb évesek lap formájában tudtunkra adták feladatunkat, melynek neve kincskeresés. Küldetésünk teljesítésének érdekében számtalanszor megmásztuk az akkor eget rengetően magasnak tűnő lépcsősorokat. (például az 500-as szinttől a 800-asig) Ezután a döglesztő melegben felkutyagoltunk egészen a várig, ahol hatalmas kitérőket és fölösleges sétákat téve dekódoltuk üzenetünket, vagyis megfejtettük nyereményünk hollétét. A titok, mely elvezet jutalmunkhoz, ez volt: “A kápolna előtti szekrényben”. Ezen tudás birtokában visszacaplattunk a gimnáziumba, ahol kézbe vettük díjunkat. Hősies tett volt. (Megjegyzés: igen nagy meglepetés ért bennünket, mikor kiderült, hogy a nyeremény nem más, mint a csoki, amit mi magunk vettünk. Szabódott is újdonsült osztályfőnökünk: ő azt az üzenetet a felsőbb éves szervezőknek szánta…)

Üres hasunkat megtöltvén először egy feszültséglevezető játékba kezdtünk bele, mely egy parányit hangosnak bizonyult. Ezt követően néhány koncentrációs gyakorlatot végeztünk. Hosszú szemezések után egymás karjaiba dőltünk, olyannyira, hogy végül a padlón terültünk el. Az utolsó „lelki gyakorlat” megkoronázta napunkat, és így vidám szívvel tértünk haza.

 

(Boda Bianka és Hévizi Adorján)

 

Ez a „szülői” nem az a „szülői”...Vissza a(z) programok oldalraForráspont - egy nap Jézussal
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)