Vissza a nyitóoldalra

A farsang farka a 9.D-ben

2019. április 11.

Farsang, 9.D-módra

Az egyik osztályfőnöki órán Benyhe tanár úr felhozta az ötletet, hogy legyen osztályfarsang. Ötlete az osztály nagy részének tetszett, bár nem tudtuk nagyon elképzelni, hogy is fog ez zajlani. Összeállítottunk egy farsangszervezőkből álló kis csoportot, akik közé én is jelentkeztem, mert volt pár ötletem a szervezéshez. Február közepén elkezdtünk gondolkodni, mi is legyen pontosan, és hogy ki milyen feladatot vállal. Először nem voltak túl jó ötleteink (például a fánkevő verseny pálcikával!), de végül sikerült kitalálnunk, mi is lesz a program. Megbeszéltük, hogy mindenki hoz legalább egy üdítőt vagy valami kaját illetve, hogy legyünk piros-fekete öltözetben. A farsang március elsején került megrendezésre.

 

Kíváncsi voltam, hogy mennyire fogják szeretni a többiek azokat a dolgokat, amiket kigondoltunk. A farsang kezdete előtt feldíszítettük a termet, mindenhonnan szerpentinek lógtak, és égősorok tették hangulatossá a világítást. Az első program a 'mindent vagy semmit' játék volt, amelyben különböző csapatok mérhették össze tudásukat mesefilmekkel, iskolai aranyköpésekkel és még sok minden mással kapcsolatban. Ez után kicsit pihentünk, majd jött a néptánc, amit tanár úr szervezett: hívott egy öregdiákot, aki egy barátnője segítségével moldvai táncokat tanított nekünk. Eléggé kifáradtunk, ezért tartottunk egy újabb szünetet, ami után következett a karaoke. Sokáig elhúzódott, mert nagyon élveztük. Kívánságműsor volt, s bár az elején még senki nem mert vállalkozni az éneklésre, de később már feloldódott a hangulat. Végül mindenki megpróbált énekelni, és lehet, hogy nem volt túl tiszta a hangzása, kicsit üvöltöttünk is, de a szívünkből jött. A fiúknak volt külön száma is, a „Don’t Stop Me Now”. A hangok olykor (na jó, sokszor) félrecsúsztak, nem mindig tudtuk követni a szöveget, de nagyon élveztük. A „Just Dance” volt a legutolsó program. Első száma a „Rasputin” volt, ami egy orosz tánc, és szinte lehetetlenség eltáncolni. Vicces volt, én is sokszor elestem és nem tudtam követni a mozdulatokat. A „Footloose” című számra már szinte mindenki táncolt. Az utolsó szám a „Macarena” volt, fiúk és a lányok is táncoltak benne attól függetlenül, hogy ez egy lányoknak szánt tánc. Elég viccesen nézhettünk ki, miközben össze-vissza ugráltunk. Nem gondoltam volna, hogy majdnem mindenki beáll táncolni, és hogy ekkora sikert arat ez a program. Este 7 felé még mindig táncoltunk, de végül összepakoltunk és kitakarítottunk magunk után.

Összegezve hihetetlen élmény volt számunkra a farsang, nagyon vicces és mozgalmas délután volt. Szerintem még sokáig fogunk emlékezni az együtt töltött pillanatokra.

Marsi Eszter 9.D

Szoboravatás Semmelweis Ignác bicentenáriumáraVissza a(z) programok oldalraRendhagyó lelki nap, Osonóval
péntek (november 27.)
Madáretetők leadása
hétfő (november 30.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 10. C osztály
péntek (december 18.)
A téli szünet előtti utolsó tanítási nap
december 19-január 3.
Téli szünet
hétfő (január 4.)
A téli szünetet követő első tanítási nap
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)