Vissza a nyitóoldalra

A 125. éve született Öveges József professzor

2020. november 10.

 

A kísérleteiről és fizika népszerűsítő könyveiről, műsorairól mindenki által jól ismert Öveges József professzor 125 évvel ezelőtt született. A kísérleteket mindenki számára érthetően magyarázó professzort, akit egyéni előadásmódja, lelkesedése és tehetsége egyedivé tett még a fekete-fehér tévéadások ideijén ismerte és szerette meg az egész ország.

Emlékét őrizve és munkássága elismeréseként napjajinkban a nevét viseli több iskola, fizikaverseny, szakmai fórum. Ilyen az Öveges Tanáregylet , ahol idén pályázatot hirdettek fizikai törvények megzenésítése közismert népdalok kottájára. Rengeteg pályázat érkezett be, lelkes fizikatanárok sok sok fizika törvényt zenésítettek meg. A zsűri megítélése és döntése szerint a II. helyezést „Az energiamegmaradás elve” nyerte el, amit a „ Száraz tónak nedves partján” nevű népdal kottájához adaptált iskolánk fizikatanára, Almási János.

Reméljük hogy a professzor szellemének megfelelően, sok használható, énekelhető és így játékosan megtanulható törvénnyel találkozunk majd a könyvekben is.

 

 

Vissza a(z) fizika oldalraÉrettségi 2017
péntek (november 27.)
Madáretetők leadása
hétfő (november 30.)
Zsolozsmát imádkozik a héten az iskola diákjaiért a 10. C osztály
péntek (december 18.)
A téli szünet előtti utolsó tanítási nap
december 19-január 3.
Téli szünet
hétfő (január 4.)
A téli szünetet követő első tanítási nap
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)