Vissza a nyitóoldalra

9. Hadik András Hagyományőrző Jótékonysági Bál

2019. október 23.

 

Színpompás huszáregyenruhák, csillogó kardok, pörgő-forgó szoknyák, összecsendülő borospoharak… Ki ne szeretne ilyen hangulatban mulatni egy jót? Főleg, ha mindezt történelmi környezetben: a budai vár tövében, az Országház látképével a háttérben teheti meg.

Ezt kínálja az immáron kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Hadik Bál, amelyre a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban kerül sor, 2019. november 16-én, 19:30 órai kezdettel (kapunyitás: 18:30 óra). A kárpát-medencei magyarság összetartozását is szimbolizáló esemény programjában egyaránt helyet kapnak anyaországi néptáncosok, munkácsi fiatalok, hagyományőrző huszárbandériumok. A bál sztárfellépője a kézdivásárhelyi születésű László Attila, a Csillag Születik tehetségkutató műsor 3. évadjának győztese. A résztvevők meghallgathatják Szarka György és Popovics Béla lebilincselő előadását nemzetünk múltjáról és jövőjéről, hírneves és feltörekvő hazai borászok termékeit kóstolhatják a borozóban, részt vehetnek a Laposa Birtok borkóstolóján és végigizgulhatják a támogatók jóvoltából fantasztikus nyereményekkel kecsegtető tombolát. A rendezvényt támogatja a Hadik Kávéház és a Ménesi Borbár is.

A talpalávalóról a Madarak együttes gondoskodik, a finom, házias ízeket kínáló vacsoráról pedig Szűcs Julcsi és csapata, a Pencz Kft. A bálon – ahogy már évek óta – idén is átadásra kerül a Hadik-díj, egy míves huszárszablya, amelyet Makrai Katalin korábbi köztársasági elnökné asszony minden esztendőben a nemzeti összetartozásért sokat tevő, a gimnázium életében fontos szerepet játszó személyiségnek vagy szervezetnek ad át. A korábbi győztesek sorában ott van Dörner György, Bencsik András, a munkácsi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium vagy éppen a lengyelországi Szent Hedvig Gimnázium is.

A bálra kétféle meghívó vásárolható: a sztenderd meghívó ára 7000 Ft, ez magában foglalja a belépésen túl a meleg büfévacsorát és a köszöntőitalt, valamint egy tombolajegyet. Emellett lehetőség van ún. VIP EXTRA meghívó vásárlására is, amely az előzőeken túl feljogosít az országszerte elismert Laposa Birtok 5 tételes borkóstolóján való részvételre is (a VIP EXTRA meghívó ára 10.000 Ft).

Meghívó vásárolható a gimnázium titkárságán munkaidőben, hétfőtől-péntekig 8-16 óra között (1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 2-4., telefon: 214-8063), valamint e-mailben a hadik@egyetemi.hu címre írt igényléssel (felhívjuk a figyelmet, hogy október 26. és november 3. között az őszi szünet miatt csak e-mailben van lehetőség a jegyvásárlásra!).

Szeretettel várjuk Önt és családját a 9. Hadik Bálon!

 

 

 

1956 - versvideóval emlékezünkVissza a(z) programok oldalraGólyanapjaink – 7.b
csütörtök (június 4.)
Trianon 100. Emléknap
június 4-június 9.
Emelt szintű szóbeli érettségi időszak
péntek (június 5.)
Elsőpénteki szentmise (online) Trianoni megemlékezés
09:00
péntek (június 12.)
A 12. B osztály középszintű szóbeli érettségi vizsgája
A 12. E osztály középszintű szóbeli érettségi vizsgája
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)