Vissza a nyitóoldalra

8. Hadik András Hagyományőrző Jótékonysági Bál

2018. október 16.

Színpompás huszáregyenruhák, csillogó kardok, pörgő-forgó szoknyák, összecsendülő borospoharak… Ki ne szeretne ilyen hangulatban mulatni egy jót? Főleg, ha mindezt történelmi környezetben: a budai vár tövében, az Országház látképével a háttérben teheti meg.

Ezt kínálja az immáron nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Hadik Bál, amelyre a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban kerül sor, 2018. november 17-én, 19 órai kezdettel. A kárpát-medencei magyarság összetartozását is szimbolizáló esemény programjában helyet kapnak anyaországi néptáncosok, hagyományőrző huszárbandériumok egyaránt. A résztvevők meghallgathatják Szarka György és Popovics Béla lebilincselő előadását nemzetünk múltjáról és jövőjéről, hírneves és feltörekvő hazai borászok termékeit kóstolhatják a borozóban, részt vehetnek a Laposa Birtok borkóstolóján és végigizgulhatják a támogatók jóvoltából fantasztikus nyereményekkel kecsegtető tombolát.

A talpalávalóról a Madarak együttes gondoskodik, a finom, házias ízeket kínáló vacsoráról pedig Szűcs Julcsi és csapata, a Pencz Kft. A bálon – ahogy már évek óta – idén is átadásra kerül a Hadik-díj, egy míves huszárszablya, amelyet Makrai Katalin korábbi köztársasági elnökné asszony minden esztendőben a nemzeti összetartozásért sokat tevő, a gimnázium életében fontos szerepet játszó személyiségnek vagy szervezetnek ad át. A korábbi győztesek sorában ott van Dörner György, Bencsik András, a munkácsi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium vagy éppen a lengyelországi Szent Hedvig Gimnázium is. A bálozókat köszönti Azbej Tristan, üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár és Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese, majd ezt követően kerül sor - immár hagyományosan - az iskola növendékei által bemutatott palotásra.

A bálra kétféle meghívó vásárolható: a sztenderd meghívó ára 6000 Ft, ez magában foglalja a belépésen túl a meleg büfévacsorát és a köszöntőitalt, valamint egy tombolajegyet. Emellett lehetőség van ún. VIP EXTRA meghívó vásárlására is, amely az előzőeken túl feljogosít az országszerte elismert Laposa Borbirtok 6 tételes borkóstolóján való részvételre is (a VIP EXTRA meghívó ára 10.000 Ft).

Meghívó vásárolható a gimnázium titkárságán munkaidőben, hétfőtől-péntekig 8-16 óra között (1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 2-4., telefon: 214-8063), valamint e-mailben a hadik@egyetemi.hu címre írt igényléssel (felhívjuk a figyelmet, hogy október 29. és november 2. között az őszi szünet miatt csak e-mailben van lehetőség a jegyvásárlásra!).

Szeretettel várjuk Önt és családját a 8. Hadik Bálon!

 

A 2018-as szalagavató bál záróakkordjaiVissza a(z) programok oldalraGólyaavatás EKG módra
csütörtök (március 21.)
Nagyböjti szülői lelkinap
17:00
péntek (március 22.)
Keresztúti ájtatosság a 10. évfolyammal
14:30
hétfő (március 25.)
Reggeli zsolozsma a 11. b osztállyal
07:25
szerda (március 27.)
12-esek lelki felkészítése - 1.
07:30
péntek (március 29.)
6 órás röplabda bajnokság
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)