Vissza a nyitóoldalra

7. Hadik András Hagyományőrző Jótékonysági Bál

2017. október 26.

Színpompás huszáregyenruhák, csillogó kardok, pörgő-forgó szoknyák, összecsendülő borospoharak… Ki ne szeretne ilyen hangulatban mulatni egy jót? Főleg, ha mindezt történelmi környezetben: a budai vár tövében, az Országház látképével a háttérben teheti meg.

Ezt kínálja az immáron hetedik éve megrendezésre kerülő Hadik András Jótékonysági Bál, amelyre a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban kerül sor, 2017. november 18-án 19 órai kezdettel. A kárpát-medencei magyarság összetartozását is szimbolizáló esemény rendkívüli gazdagságú programjában helyet kapnak kárpátaljai énekesek és anyaországi néptáncosok, hagyományőrző huszárbandériumok egyaránt. A résztvevők meghallgathatják Szarka György és Popovics Béla lebilincselő előadását nemzetünk múltjáról és jövőjéről, hírneves és feltörekvő hazai borászok termékeit kóstolhatják a borozóban és a borkóstolón, megcsodálhatják Kupovits Barbara Kyra és csoportjának hastáncbemutatóját, és végigizgulhatják a támogatók jóvoltából fantasztikus nyereményekkel kecsegtető tombolát.

A talpalávalóról a Madarak együttes gondoskodik, a finom, házias ízeket kínáló vacsoráról pedig Szűcs Julcsi és csapata, a Pencz Kft. A bálon – ahogy már évek óta – idén is átadásra kerül a Hadik-díj, egy míves huszárszablya, amelyet Makrai Katalin korábbi köztársasági elnökné asszony minden esztendőben a nemzeti összetartozásért sokat tevő, a gimnázium életében fontos szerepet játszó személyiségnek vagy szervezetnek ad át. A korábbi győztesek sorában ott van Dörner György, Bencsik András, a munkácsi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium vagy éppen a lengyelországi Szent Hedvig Gimnázium is. A bált Tarlós István, Budapest főpolgármestere nyitja meg, majd azt követően kerül sor - immár hagyományosan - az iskola növendékei által bemutatott palotásra.

A bálra meghívó október 26. után vásárolható 5000 Ft-ért a gimnázium titkárságán munkaidőben, hétfőtől-péntekig 8-16 óra között (1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 2-4., telefon: 214-8063), valamint interneten a hadik@egyetemi.hu címen. A meghívó magában foglalja a belépésen túl a meleg büfévacsorát és a köszöntőitalt, valamint egy tombolajegyet is.

Szeretettel várjuk Önt és családját a 7. Hadik Bálon!

Pályaorientációs nap 2.0 Előadások - előadókVissza a(z) programok oldalraFöldrajz órák az ELTE ásványtárában!
szerda (október 17.)
1949 előtti öregdiákok találkozója
10:00
csütörtök (október 18.)
Egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért
09:00
péntek (október 19.)
Megemlékezés az 1956-os forradalomról
szombat (október 20.)
Szalagavató bál
hétfő (október 22.)
MUNKASZÜNETI NAP
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)