Vissza a nyitóoldalra

2018-as gólyanap

2018. július 8.

Ahogy egy gólya látta…

2018. március 9-én jövendőbeli iskolánkban megrendezésre került a Gólyanap a felvételt nyert diákok számára. Csoportokra voltunk bontva és versenyeztünk egymással. A már ott tanuló diákok színes programokkal örvendeztettek meg minket az állomásokon. Ezek közt szerepelt az én személyes kedvencem, az úgynevezett gasz(tor)túra, ahol abból állt a feladat, hogy pattogatott kukoricát kellett egy tányérból a másikba, egy szívószál segítségével áthelyezni, majd ezután egy zsinegről vaníliás karikát kellett leenni. Emellett Activity, iskola ismereti kvíz, zenefelismerés és sok egyéb izgalmas állomás fogadott minket.

A csoportvezetőink nagy lelkesedéssel kísértek minket az iskola folyosóin. Ezáltal volt lehetőségünk megismerni az iskola épületét (mely lássuk be egy labirintus, és a vezetőink nélkül elvesztünk volna).

Míg a „gólyák” versengtek, addig a szülőknek is lehetőségük volt ismerkedni egymással. Egy osztályteremből kialakított „kávéházban” részesülhettek az iskola vendégszeretetében.

Ez a színvonalas és mókás délután, remek lehetőséget nyújtott a jövendőbeli diákok közötti ismerkedésre.  Úgy vélem rengeteg jó barátság van születőben, és reméljük ezek az osztálytermekben is folytatódnak.

Lehet, hogy nem lettünk elsők, de nagyon jól éreztük magunkat ezen a felejthetetlen délutánon. Hálásak vagyunk érte az iskola vezetőségének, tanárainak és nem utolsó sorban a résztvevő diákoknak!

Köszönettel, Csontos Zsófia, a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium jövendőbeli diákja

 

Egy szervező szemével…

Az idén is megrendezésre került iskolánkban a BEKG Gólyanap. Rengeteg érdeklődő diák érkezett, hogy megnézze az esetleges új iskoláját. Az iskola DÖK tagjai két héten keresztül minden nap készültek rá, hogy a lehető legjobb délutánt szervezzék meg a leendő iskolatársaiknak. 
A gólyanap 2018. március 09-én került megrendezésre. Délután három órakor kezdődött és este hat órakor ért véget.
A délutánt egy hosszas délelőtti készülődési folyamat előzte meg. Nagyon izgatottak voltak a gyerekek, és kicsi félelem is volt bennük. 11csapat volt, és több mint 10 állomáson keresztül láthattak bele, az iskola életébe. A csapatkapitányoknak kellett választani egy nevet, és egy kabalát, ami végigkísérte őket ezen a délutánon. A 11 csapat úgy oszlott meg, hogy egy csapatot egy-két vagy három vezető vezette az állomásokon keresztül, és a csapatban 8-10 gyerek kapott helyet. Az állomásokon egy - egy csapat 10-15percet tartózkodott.Viszont volt pár állomás, ahol egy-egy csapat mérkőzhetett meg egymással. Erre a délutánra az egész iskola átalakult a gólyák fogadására. A díszterem gyors átrendezése után, kis túlzással minden készen állt. Szerencsére sok új diák érkezett, akik egy gyors becsekkolás után a már fent említett csapatokban foglalták el a helyeiket. Mindeközben a kísérő szülők sem maradtak egyedül, számukra az iskoláról szóló képekkel tűzdelt bemutató volt a program legnagyobb része. A rendezvény állomásai kellő változatossággal voltak szétszórva az egész iskola területén. Így például a média tagozatosok jóvoltából rövid betekintést nyerhettek a stúdióba, járhattak a nyelvi laborban, megcsodálhatták a tornatermet, az interaktív táblával felszerelt termeinket, az aulákat, illetve néhány egyéb termet. Az állomásokon nagyon változatos programoknak lehettek részesei, köszönhetően az azokat szervező diáktársainknak. 
Összességében nagyon értékes délutánt zártunk, jól sikerült a program. A távozó gólyák és szüleik arcára elégedettség és jó adag fáradtság ült ki. Méltán híres iskolánk hírneve tovább öregedett, ezért köszönet az összes résztvevőnek és szervezőnek. Reméljük jövőre hasonlóan, ugyanitt, már az új (idén még résztvevő) gólyákkal fegyverkezve!
Vörös Dóri (9. b)

Gólyanap a hetedikes újoncoknakVissza a(z) programok oldalraIrodalmi kávéház
szerda (július 24.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
szerda (július 31.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
szerda (augusztus 7.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
szerda (augusztus 14.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
szerda (augusztus 21.)
Nyári nyitvatartás, hivatali ügyintézés
09:00-12:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail Levelezés (egyetemi.hu)